Guliganerna

Guliganerna

Mitt sista år som ordförande

Uttalande

På en bussresa under hösten tog jag mig mod att gå till valberedningen och lämna beskedet som jag egentligen tog redan under sommaren. Till tonerna av Kents låt Socker ihop med vänner, familj och förebilder hem på en bussresa så kändes det tryggt nog att kunna meddela valberednigen. Detta är mitt sista år som förtroendevald i Guliganernas styrelse.

Det har varit ett mycket tufft beslut att ta och bära på. Det ideella livet som förtroendevald har varit med mig nästan halva livet. Sedan jag som ung kille tog plats i Hestrafors IFs styrelse 2007 så har jag fått och gett en enorm energi och kraft till det ideella föreningslivet i Hestrafors IF och Guliganerna. Jag tycker det fortfarande är extremt roligt, men det börjar ta mer energi än det ger. Jag vill helt enkelt inte kandidera till en mandatperiod som ordförande när min tvekan är så stor.

Under min tid som förtroendevald i Guliganerna har jag fått uppleva mycket roligt som SM-guld, Europaresor och ett samhällsengagemang utöver det vanliga. Ibland har det också varit tungt, som när vi fick säga adjö till Klas Ingesson och Anders Svensson. Men det är alltid med en enorm stolthet jag har representerat Sveriges bästa supporterförening.

Ibland har pressen varit enorm och jag har känt mig orättvist behandlad. Folk har skällt ut mig i mataffärer och jag fått höra att jag har varit pajas, idiot och olika slags könsorgan. Näthat och lata människor som vill att man ska föra fram andras åsikter har varit baksidan av mina sista år. Men även det kan jag ta med mig som en lärdom. En dag skrattar jag säkerligen åt mycket av det med.

Att jag tog mitt beslut i en buss ihop med familj, vänner och förebilder har ett stort symbolvärde för mig. Det är den miljön jag älskar. Det är den miljön som är Guliganerna.

Det är några månader kvar till årsmötet och jag ser fram emot att avsluta med flaggan i topp. Bland annat ska vi släppa en skiva med ny gulsvart musik och sedan ska vi fira Guliganernas 25-årsjubileum. Sedan får vi se vad som händer i framtiden. Just nu ser jag framemot att kunna ge tillbaka till min arbetsgivare och mina arbetskamrater som har ställt upp på ett fantastiskt vis de senaste åren.

Gulsvarta hälsningar

Glenn Holvik

Förresten, skyll er själva.

2 svar

  1. Glenn
    Tack för allt du gjort och för alla gånger du ställt upp för mitt barnbarn så satt han som sjuk kunnat gå på Arenan och kunna åka på bortamatcher.
    Jag beklagar djupt alla påhopp du fått men jag hoppas att du på något sätt fortsätter med ditt fina engagemang och att Elfsborg på något sätt får del av din energi i framtiden.

  2. Tack för din tid som ordförande. Jag har visserligen inte varit medlem på många år, var med de första åren för att ge mitt stöd (medlem 201 tror jag),
    men jag har varit väldigt stolt över Guliganernas sociala engagemang. Jag hoppas att det fortsätter även efter att du slutar och att jag kan fortsätta att vara stolt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela