Guliganerna

Guliganerna

Vila i frid Magnus ”Drutten” Drotz

Drutten

Det är med stor sorg som vi meddelar att Magnus ”Drutten” Drotz stora gulsvarta hjärta har givit upp efter en tid av sjukdom. Drutten hade en stor roll när Guliganerna grundades där han också var föreningens första ordförande. I sin roll som ordförande och klackledare var Drutten den absolut viktigaste personen i både föreningen och klacken under många år på 90-talet. Hans oerhörda driv och passion för IF Elfsborg är något som smittade av sig till alla i hans närhet och det var till stor del hans förtjänst att föreningen och klacken existerade under många år. Detta då det var han som drog i de flesta trådarna kring föreningen. Det var Drutten som såg till att folk sjöng på läktaren och åkte med i bussar på bortamatcher.

Lennart Odhström beskrev det i en intervju i samband med 10-årsjubileumet:

– Den som gjorde hästarbetet i skapandet av Guliganerna var Magnus Drotz, eller Drutten som han väl är mer känd som. Utan honom hade det aldrig ordnats med så många bortaresor eller andra aktiviteter.

De 15 senaste åren har Drutten bott i Mora dit han flyttade efter att ha hittat kärleken. Han har där bland annat arbetat med det kulturhus för ungdomar som finns där. Men trots avståndet till Borås så förblev han engagerad i föreningen han älskade ända fram till hans bortgång.

Guliganernas tankar går nu till Druttens fru och barn samt släkt och vänner.

14 svar

 1. Herregud. En av de bästa människorna jag känt i hela mitt liv är borta, jag kan inte fatta det.
  Drutten var Guliganernas fader, vi var många runt om kring, inte minst Torbjörn Lindeberg, men Drutten var grundbulten. Jag brukar inte gåta, men när jag skriver detta rinner tårarna nerför mina kinder. Varför ringde jag inte Drutten i helgen som tänkt? Varför? Vila i frid Magnus.

 2. Du kommer alltid att förbli en av de absolut största i Guliganernas historia!

  Mina tankar går till din familj!

  Vila i frid Drutten!

 3. Vila i frid Magnus! Drutten tog kontakt med mig när man bodde i Dalarna och erbjöds sig att åka 90 + 90 km från Mora till Falun för att kolla på en Elfsborgmatch i Gävle med riktiga ”Elfsborgare”. Sånt värmer, alltid gulsvart i hjärtat!

 4. Jag hittar inte ord! Drutten, brorsan, finns inte mer. Det går inte att ta in. Tårarna rinner. Du fattas mig! ❤️❤️❤️ Kärlek till familjen!

 5. Drutten fanns alltid med på resorna till bortamatcherna på 90-talet. En större guligan får man leta efter. Alltid lika positiv o glad. Vila ifrid Drutten.

 6. Vila i frid Drutten, en super Guligan med stort hjärta. Bör utnämnas som hedersmedlem.

 7. En stor sorg i hjärtat, det var drutten som fick mig att ställa mig i klacken som fjortis vila i frid

 8. Tack för allt, Drutten! Din betydelse för Guliganernas utveckling under de första åren kan knappast överskattas. Jag kommer aldrig att glömma det enorma arbete du la ner för att få ihop folk till resorna – hur du dagen före en bortamatch kunde ringa och tjata på folk om att de måste åka med: ”Om du får åka med för åttio spänn? Sextio då?” Det kunde krävas både fyra och fem samtal för att övertala vissa, men med skulle de.

  Det var Drutten i ett nötskal: ett otroligt driv och en aldrig sinande entusiasm.

  Själv träffade jag Drutten för första gången i augusti 1987 på ett ödsligt Nya Ullevi. Elfsborg mötte Örgryte i ännu en av den säsongens många tröstlösa tillställningar. Han tyckte att jag borde vara med i klacken, och nästa hemmamatch stod jag på J-läktaren med Brandt, Hagge, Persson, Vårgårda och de andra. Så även på ett personligt plan betydde du mycket för mig, Drutten.

  Vila i frid.

 9. Du var en r i k t i g supporter. En gång på 90-talet åkte du, för dyra pengar, hem tidigare från en charterresa för att följa en troligtvis betydelselös match i division 1.

  Vila i frid.

 10. Kände dig redan från daltorp skolan o göta. Var en bra grabb vila i frid Magnus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela