Guliganerna

Guliganerna

En söndag i Ödeshög!

 

I helgen som var, hölls för första (men förhoppningsvis inte sista) gången, ”Klas Ingesson Minnescup” med Klas Ingessons moderförening Ödeshög IK som arrangör.
Cupen är en ungdomsturnering och under debutåret så tävlades det i klasserna P13, P10, F13 och F10. Huvudplan var den natursköna Vättervallen med kringliggande planer och samtliga matcher i turneringen spelades med naturgräs som underlag.
Turneringen hölls i Klas anda där det istället för som brukligt är att dela ut pris till matchens lirare, istället delades ut pris till matchens kämpe i de båda lagen, helt i led med klabbes spelstil och personlighet.

 

Vi i Guliganerna blev tidigt tillfrågade om vi ville vara med och samarbeta kring Cupen och det är något vi blev väldigt glada och stolta över att få förfrågan om, och det var ett givet val att ställa upp. På grund av att Elfsborg spelade match i ett gult Halmstad under lördagen, så styrde vi istället upp en minibuss med Guliganer och satte färd mot Ödeshög på söndagsmorgonen. Några helger tidigare hade ett gäng från Guliganernas tifogrupp (GTS) varit uppe och färdigställt en målning till minne av Klabbe. 
Den avtäcktes på fredagen av Klas fru Veronica och deras barn Martin och David.
Målningen hänger nu väldigt vackert inramad bredvid matchklockan i ett hörn på Vättervallen.
Målningen är väl värd att ta en omväg för att besöka och samtidigt hedra och minnas fotbollsspelaren och människan Klas Ingesson.

 

 

Inför söndagens besök i Ödeshög hade vi tagit fram nya ”Keep the Faith” t-shirts som såldes för första gången sedan vi slutade med försäljningen i samband med Klas bortgång. Intäkterna gick även den här gången oavkortat till Cancerfonden.
Vi fick även äran att utse ”matchens kämpe” i matchen mellan Brämhult-Sjömarken där vinnaren fick en T-shirt med Klas Ingesson motiv på. Tidigare år har vi genomfört en cykelresa till minne av Klas samtidigt som vi samlat in pengar till Cancerfonden, men då spelschemat inte alltid är gynnsamt för en cykelresa så hoppas vi på att vårt deltagande i ”Klas Ingessons Minnescup” kan bli en årlig höjdpunkt i Guliganernas kalender. 

 

 

Medlemsägda lokalföreningar med stort hjärta är något som vi inom Guliganerna värderar och värdesätter väldigt högt och i den kategorin hamnar verkligen Ödeshögs IK.
Vi fick ett otroligt varmt bemötande och väldigt många uppskattande ord, vilket värmer oss väldigt mycket. Nöjet och äran var helt på vår sida och vi är helt övertygade om att övriga cupdeltagare och besökare lämnade Ödeshög med exakt samma tanke som vi gjorde:
Hoppas vi ses på nästa års turnering!

Isak Edén
Ordförande Guliganerna

2 svar

  1. Vi i Ödeshögs IK vill rikta ett riktigt STORT tack till Guliganerna för Ert stora engagemang och generositet kring första upplagan av Klas Ingessons minnescup. Tillsammans är vi starka!
    // Anders Rundgren, cupansvarig & Jonas Andersson, ordförande Ödeshögs IK

    1. Tack själva för att vi fick den fina möjligheten att medverka! Keep the faith!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela