Guliganerna

Guliganerna

Intervjuer med seriebiljettsinnehavare del 6

Alma Proohf, 18

–  Varför har du köpt seriebiljett?

AP: Eftersom jag går på varje hemmamatch så är det en självklarhet för mig att skaffa seriebiljett och även om jag nu skulle missa några matcher så är det ändå mer ekonomiskt att införskaffa sig en seriebiljett.

– Hur många år har du haft seriebiljett?
AP: Detta måste bli mitt tredje år.

– Årets seriebiljettskampanj bygger på tre värdeord, lojalitet, gemenskap och stämning. Vad innebär dessa ord för dig?

AP: Lojalitet för mig är att man alltid stöttar Elfsborg oavsett resultat och oavsett hemmamatch eller bortamatch. Att man som privatperson gör sitt yttersta för att det ska gå bra för Elfsborg och framförallt stannar även i tuffa tider. Gemenskap för mig handlar framförallt om att alla ska känna sig välkomna upp på läktaren, in i klacken, in i gemenskapen. Stämning innebär Elfsborgsläktaren tillsammans med guliganerna. Vad finns det mer att säga?

– Hur bidrar just du till stämningen på Elfsborgsläktaren?
AP: Jag åker framförallt på så många matcher som möjligt som jag kan åka på och jag är aktiv inom GTS där vi hela tiden jobbar för att få en bra stämning på läktaren med hjälp av flaggor och tifon.

– Kan du förklara vad gemenskapen på Elfsborgsläktaren innebär för en som inte har seriebiljett?

AP: Att vara med på Elfsborgläktaren är som att bli delaktig i en väldigt konstig, snäll och omtänksam familj. Alla är väldigt olika men har fotbollen som gemensamt intresse, det i sig är väldigt fint för man träffar människor man annars säkerligen aldrig ens skulle hälsa på. Tycker man det är jobbigt att ta sig in på läktaren men gärna vill finns alltid människor/grupperingar att vända sig till, guliganerna framförallt. Av egna erfarenheter vet jag också att det är svårare för tjejer att våga ta första steget in på läktaren, känner man så är det bara att höra av sig till exempelvis mig, andra tjejer eller GSS som gärna jobbar med att gå in fler tjejer på läktaren som vill. Köper man en seriebiljett och blir mer aktiv är det även lättare att vara delaktig i Guliganernas arbete med bl.a. nyanlända, unga elfsborgare och andra roliga aktiviteter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela