Guliganerna

Guliganerna

Intervjuer med seriebiljettsinnehavare del 7

Oscar Daggberg 27 år fyllda sedan sommaren i city?

– Varför har du köpt seriebiljett?
OD: Lite som prenumerationen på Spotify, skulle va väldigt konstigt liv utan det. Helt enkelt en viktig komponent i livet. Det bidrar till att skapa en go gemenskap på läktaren. Ja sen är Man ju en snål västgöte också, såklart. Men framförallt hur smidigt och skönt det är att inte behöva tänks på biljetter hit och dit?

– Du tillhör ”Sektion Schlätta”, hur många är ni och hur långt har ni till varje hemmamatch?
OD: Halvt dussin, för mig tar det ungefär 90’minuter enkel resa med bil. 112 är siffran till SOS men också siffran i kilometer jag har till arenan.

– Årets seriebiljettskampanj bygger på tre värdeord, lojalitet, gemenskap och stämning. Vad innebär dessa ord för dig? 
OD: Att vara lojal är något som jag håller väldigt högt i livet. Genom ord och handlingar står du fast när det blåser, älskar i svåra tider och ser alltid ljuset i mörkret. När du ser lösningar före problem.
Gemenskapen som en stark gruppdynamik för med sig är konceptet enligt mig för en växande familj. Även om vi är olika individer är vi alla Elfsborgare på läktaren. I den smått oförklarliga magin som kan uppstå när känslor ger sig uttryck i sång är fantastiskt. Det som då är svårt att sätta ord på kan bli en rejäl stämningsfull tid.

– Kan du förklara vad gemenskapen på Elfsborgsläktaren innebär för en som inte har seriebiljett?
OD: Tänk dig att du kommer till ett ställe där du vet att du delar en tro och har en gemensam kärlek. Du känner igen ansikten, och en trygghet infinner sig. Att dessutom få njuta av högklassig fotboll tillsammans med en engagerad och passionerad skara människor kommer garanterat göra dig nöjd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela