Guliganerna

Guliganerna

Medlemskap i Guliganerna – Vad innebär det för dig?

Först och främst innebär det att du får en röst i en demokratisk förening.
Du har rätt att rösta på vem som ska vara ordförande och vilka som skall sitta i styrelsen.
Guliganerna fungerar precis som andra demokratiska föreningar, en medlem = en röst. Medlemskapet kostar 150 kr för vuxen (född 1997 eller äldre), 100 kr för ungdom och 350 kr för familjemedlemskap. Vad går då medlemsavgiften till?

Guliganerna är en ideell förening
Så alla pengar Guliganerna får in går tillbaka till dig som medlem.
Guliganerna har framförallt två stora inkomstkällor, det är medlemsavgifter och souvenirförsäljning. Medlemsavgiften är grundpelaren i föreningens ekonomi och innebär bland annat att vi kan ha en medlemslokal, stötta olika projekt och framförallt subventionera resor till bortamatcher.
För den noggranna läsaren så togs inte resorna upp som en intäkt, det är för att det oftast är så att Guliganerna går minus på bussresandet sett över en hel säsong, och det är något vi gör med glädje. Guliganernas främsta målsättning är att få iväg så mycket folk som möjligt på bortamatcher, och det gör vi med hjälp av landets kanske allra billigaste bussresor.

Desto mer medlemmar och desto mer souvenirer vi säljer, desto billigare blir bortaresorna. För även om du som medlem inte känner att du kan åka på alla bortamatcher, så innebär det att någon annan kanske har råd att åka med fler gånger och på så vis öka stödet för eleganterna. Vilket förhoppningsvis också leder till fler poäng för IF Elfsborg vilket i slutändan glädjer dig som medlem.

Guliganernas målsättning är givetvis inte att gå med så stor vinst som möjligt, men desto mer intäkter in, desto fler arrangemang, projekt och satsningar kan vi genomföra för dig som medlem. Därför är ditt medlemskap otroligt viktigt för oss som förening.
Fler medlemmar innebär ett starkare Guliganerna och ett starkare Guliganerna innebär bättre förutsättningar för en levande supporterkultur!

 


Guliganerna är Elfsborgs största supporterförening.

Med det kommer ett ansvar men också stora möjligheter. Vi inom Guliganernas styrelse driver frågor från föreningens medlemmar, stora som små. Ett tydligt exempel är utvecklingen av Elfsborgsläktaren i år, där årskortskampanjen gjordes i samband med supportrarna och där en stor del av den allmänna uppfräschningen av läktaren genomfördes tack vare supportrarnas önskemål Guliganerna är också som förening medlemmar i Svenska Supporter Unionen som driver supporterfrågor på nationell basis. Det handlar om allt ifrån att stå upp och försvara 51% regeln till bättre avsparkstider och dagar för bortasupportrar. Som medlem i Guliganerna får du en chans att påverka!

Utöver att ditt medlemskap innebär att du får vara en del av Sverige bästa supporterförening, du får åka med på några av landets billigaste bortaresor samt påverka supporterrelaterade frågor så har vi inom Guliganerna exklusiva medlemsrabatter på diverse ställen runt om i Borås och vår medlemstidning Gula Sidorna ska komma ut åtminstone en gång per år. Men framförallt så får du ta del av den otroliga gemenskapen och glädjen som finns bland Guliganernas medlemmar, så teckna ditt medlemskap idag för att värna om föreningsdemokratin och supporterkulturen!

Länge leve Guliganerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela