Guliganerna

Guliganerna

Supporterrådsmötena 2017!

Under året som gått har en ny(gammal) mötesform tagits fram. Fem gånger under året har representanter från Elfsborgs tre största supporterföreningar, Guliganerna, Gulsvarta Systrar och Yellow Fanatics, suttit ned med representanter från Elfsborg, såväl kanslipersonal som styrelsemedlemmar. I genomsnitt har två till fyra personer från varje supportergrupp och Elfsborg varit närvarande. Vem som har närvarat har snurrat en del men kontinuitet har varit viktigt för att kunna följa upp diskussioner från tidigare möten samt bygga förtroende och för att kunna hålla högt i tak.

Mötesformen har varit för att kontinuerligt ha dialog mellan supportrar och klubbledning samt styrelse för att bygga förtroende, hitta konstruktiva lösningar på problem och diskutera innan eventuella problem uppstår. Både stora som små diskussionsfrågor har tagits upp.
De här mötena har resulterat i en rad bra saker för dig som medlem i Guliganerna och som supporter för IF Elfsborg.

Bland de frågor som tagits upp under kan vi hitta följande smörgåsbord:
Vi Tillsammans resan planerades och genomfördes så att vi fick ett otroligt förmånligt pris med såväl samarbetsvilja från Elfsborg som HBK. Förra årets seriebiljettskampanj har utvärderats och resulterat i en ny för nästa år. Elfsborgifieringen av Elfsborgsläktaren har utvecklats med såväl ståbord, skyltar och målade gångar, nya rutiner kring framtagandet av matchtröja, våra önskemål gällande Borås Arena 2.0, kvinnliga visitatörer på Arenan, publikfrågan och hur vi ska vända den trenden, Samuel Holméns hemkomst och mycket, mycket mer. Många frågor som har mynnat ut i bra grejer för dig som medlem och supporter.

Bland ovanstående områden hittas många stora frågor som inte löses över en natt, men även många mindre frågor som lösts direkt har tagits upp som t.ex att vi numera kommer kalla bollkallar/bollflickor för det gemensamma namnet bollvärdar samt att ”Härliga Elfsborg” numera spelas när det är dags att ta sig upp på läktaren inför andra halvlek ska börja.

Under året har mötesformen hållits relativt tight med få personer. Den främsta anledningen är att vi velat sätta en struktur, bygga respekt och för att på bästa sätt kunna komma framåt med konstruktiva lösningar på problemen. Till nästa år tänker vi öppna upp mer och utlysa mötena i förväg så att du som medlem känner en ännu större delaktighet och påverkan för att göra din röst hörd. Precis som vi försökt göra inför våra egna styrelsemöten kommer vi att meddela i förväg innan mötena för att kunna ta emot just dina åsikter och synpunkter som vi kan framföra på mötena. Föreningsdemokrati är trots allt det finaste vi har och just den här mötesformen är ett utmärkt exempel på just detta, därför vill vi att ännu fler ska känna att de kan påverka och visa sitt engagemang i olika frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela