Guliganerna

Guliganerna

Vi arbetar för en ny tågresa

Tågresa till någon av IF Elfsborgs bortamatcher är något som ständigt kommer upp som förslag från medlemmar, vilket vi givetvis välkomnar och tycker är jättekul. Därför satte vi oss redan i vintras och skissade på när och hur vi skulle kunna arrangera en sådan resa.

Efter många om och men bestämde vi oss för att satsa på Norrköping borta alternativt Örebro borta. Rent geografiskt var det dessa två matcher som på förhand var klart mest attraktiva samt att de enligt det preliminära spelschemat spelas under sommaren. Tidsmässigt så är sent på våren till tidig höst att föredra för att kunna locka mycket folk.

Vi började också planera för hur vi skulle kunna få ihop det rent ekonomiskt samt skickade ut offerter till samtliga företag/föreningar som skulle kunna vara potentiella arrangörer av resan. Här stötte vi på de första hindren och det var dels pågående banarbeten under sommaren samt att flera av de vi hade bett om offerter från redan var fullbokade hela sommaren. Dessutom behövde SJ som ju är den största aktören på marknaden ett exakt antal resenärer för att överhuvudtaget kunna ge oss ett pris.

När sedan spelschemat dök upp för ett par veckor sedan blev vi väldigt besvikna. De matcher vi hade siktat in oss på, alltså Norrköping och Örebro, hamnade på en måndag respektive söndag 17:30. Inga tider som direkt var ultimata för att få med sig massorna och det i kombination med övriga hinder gjorde att vi därmed lade ner planerna för den här gången.

Men arbetet tar inte slut för det. Även om det ser mörkt ut att arrangera en tågresa just 2018 är vi fast beslutna att få iväg tåg i Guliganernas regi i framtiden. Vi kommer fortsätta arbeta med frågan och hålla utkik för lämpliga matcher i spelschemat framöver.

Har du kontakter som kan var värdefulla för oss i det här arbetet?
Tveka inte att höra av dig till oss via info@guliganerna.se eller till oss i våra sociala medier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela