Guliganerna

Guliganerna

KRÖNIKA: Det finns all anledning att vara positiv till IF Elfsborg inför säsongen 2019!

Med exakt en vecka kvar till Allsvenskpremiär på Borås Arena är det dags att på allvar blicka fram emot säsongen 2019. Under vintern har det skett stora förändringar på den sportsliga sidan i såväl spelartrupp som tränarkonstellation. Jimmy Thelin är som bekant kvar som manager men vi har en ny målvaktstränare och en ny assisterande tränare som har tillkommit. Fem nya spelare har ankommit till Borås under vintern och hela 11 spelare har hamnat i andra klubbar. Vad vill jag ha sagt med det här? Jo, att det är ett nytt IF Elfsborg som kliver in i 2019, med nya förutsättningar och med nya förväntningar. Nyförvärven har pratat om att man kommit till en storklubb och pratat om att topp5 är målet. Med förra säsongen i bakhuvudet är det lätt att som supporter titta med skeptiska och ifrågasättande ögon på de sportsliga förväntningarna. Men med en vecka kvar till premiären tänker jag tillåta mig att sväva iväg i en positiv anda och lista några anledningar till varför man ska vara positiv till IF Elfsborg 2019. Många av anledningarna kommer från en Twittertråd som jag (under kontot @kasi71) startade i fredags i just det här syftet – att få en positiv känsla inför säsongen 2019.

  • IF Elfsborg har med Eric Kampe i spetsen skapat Allsvenskans bästa mediaproduktionsavdelning. Kampanjfilmen som togs fram i samband med att årets matchtröja lanserades utsågs av fotbolldirekt till seriens bästa. (http://www.fotbolldirekt.se/2019/03/22/fd-rankar-allsvenska-kampanjvideos-de-slar-alla-08-klubbar-och-hemska-lasningen-blavitt/)
  • På tal om matchtröjan, för första gången på mycket länge går vi in i en säsong där man verkligen känner stolthet över matchtröjan och dess utseende. Den klassiska Elfsborgstexten är tillbaka, färgen är gul, tröjan är slimmad och antalet sponsorer har minskat. En tröja värdig IF Elfsborg!
  • Det finns otaliga exempel på tränare i Allsvenskan som misslyckats ett år för att sedan göra succé året efter. T.ex kom Janne Anderssons IFK Norrköping 12:a 2014 för att 2015 vinna SM-guld året efter. Elfsbrogs tabellplacering 2018? 12:a…
  • Pawel Cibicki är en klassspelare i Allsvenskan och de andra nyförvärven ser väldigt spännande ut och bidrar med ny energi och attityd som kommer lyfta spelarna som är kvar från fjolåret.
  • Ett betydligt gynnsammare spelschema med flera bortamatcher inom rimligt avstånd och på helgdagar gör att det finns mer utrymme för storsatsningar, storbussar och fler folk som stöttar IF Elfsborg på bortaplan.
  • Elfsborg har (och har haft i snart 20år) en av landets absolut bästa ungdomsverksamheter där flera spelare står redo för genombrott. Simon Olsson, Rami Kaib, Gustav Henriksson, Jesper Karlsson, Marokhy Ndione, Tim Rönning och Eduart Iljazi är alla spelare som har potential att ta flera kliv i utvecklingen.
  • Det finns flera projekt kring som vi i Guliganerna jobbar på för att göra supportersäsongen 2019 så bra och minnesvärd som möjligt.
  • Revanschlustan i och runt föreningen är stor, 2019 ska vi visa att IF Elfsborg är en förening att räkna med inom svenskfotboll!

Det finns otaligt fler anledningar som gör att man kan vara positiv till IF Elfsborg 2019. Som ni ser är det inte bara sportsliga anledningar, utan det händer mycket positiva saker i och runt om föreningen från såväl föreningen som från supporterled. Kampanjer och satsningar har och kommer lanseras, det sportsliga teamet har gjort sitt för att skapa rätt sportsliga förutsättningar för framgång, så nu är det upp till dig och mig att visa hjärta för Elfsborg och befinna oss på plats på Borås Arena och på bortaläktaren vart nu än Di Gule spelar boll.

Köp seriebiljett, fixa medlemskap och anmäl er till årets första bortamatcher så gör vi tillsammans den här säsongen till en säsong att minnas!

 

//Isak Edén
Ordförande Guliganerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela