Guliganerna

Guliganerna

Tack för allt Eric Sjölin!

TACK FÖR ALLT ERIC SJÖLIN!

Eric Sjölin har valt att avsluta sin tid som medlemsansvarig och SLO hos IF Elfsborg efter elva år. Ett beslut som givetvis är oerhört tråkigt för oss Elfsborgare men samtidigt fullt förståeligt efter alla år som anställd i föreningen IF Elfsborg.

Erics tid som ordförande i Guliganerna

Eric är av många att se som den enskilt viktigaste personen för IF Elfsborgs supporterkultur under 00- och 10-talet. Det var under hans tid som ordförande i Guliganerna mellan 2005-2008 som föreningen förnyades och grunden lades för det som föreningen är idag. Redan innan det var han dock en aktiv medlem i föreningen och styrelsen och hann att vara med och driva profilfrågan om att stolarna på Borås Arena skulle vara gula i mål. Under hans tid som ordförande så växte föreningens medlemsantal kraftigt samtidigt som i princip alla delar av föreningen utvecklades. Erics största styrka som ordförande var hans förmåga att engagera och entusiasmera nya medlemmar och på så sätt få dem att bli och förbli aktiva inom föreningens gemenskap.

Rollen som SLO och Medlemsansavrig i IF Elfsborg.

Under 2009 valde Eric att ta klivet från läktare till kansliet då han fick anställning i den för svensk fotboll då helt nya rollen som SLO. I sin roll som SLO så har Eric mellan 2009 och 2020 varit med och format rollen till den institutionen den numer är inom Svensk elitfotboll och en förebild och föregångare för många länder ute i Europa. Eric är också den med längst erfarenhet av alla föreningars SLOer i hela Sverige.
En av hans största insatser för svensk fotboll är annars hans engagemang inom den Svenska fotbollssupporterunionen som han genom olika roller varit med och byggt upp. Eric var en av de supportrar som stod i främsta led när det blåste som mest kring 51%-regeln för några år sedan och en stor anledning till att vi fortfarande har kvar 51%-regeln i svenskt föreningsliv.
Han har alltid med stor entusiasm eldat på oss på läktare över hela Europa, såväl supportrar på Elfsborgsläktaren som på långsidorna. Hans CV och betydelse för IF Elfsborg och Guliganerna kan göras i stort sett hur långt som helst. Han har alltid ställt upp för oss supportrar när det varit något. Oavsett tid på dygnet eller omfattning. Han har varit med och format det IF Elfsborg vi känner och älskar. De tydligaste exemplen på det är kampanjer som ”Älska Elfsborg” och föreningens motto ”Vi tillsammans”. Tillsammans med insatser som omarbetningen av Elfsborgsläktaren vilken vi kommer få ta del av så fort fotbollen drar igång igen. Eric är helt enkelt en idealist, eldsjäl och förebild i dess rätta bemärkelse.
Återigen – Tack för allt Eric, vi ses på Elfsborgsläktaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela