Guliganerna

Guliganerna

Nyhetsbrev maj

Maj månad är snart slut och oavsett spelmässiga bergochdalbanan så har det varit en fantastiskt fin månad. En flaggmålardag på Elfsborgsläktaren där ca 40 barn, ungdomar och vuxna samlades för att måla flaggor tillsammans. Det är väldigt kul att se när kreativiteten flödar hos alla. Samtidigt som vi målade flaggor tränade A-laget på Borås Arena, så efter träningen fick vi besök utav flertalet spelare. Se bilder från flaggmålningen här.

För information äger inte Guliganerna några bortakort i år utan det är enbart när personer väljer att skänka sitt bortakort till förmån för GTS som vi ibland går ut med att vi har enstaka biljetter. Detta för att kunna gynna Elfsborgare att få köpa billigare biljetter, bortalaget får mindre inkomster och att GTS kan få en summa pengar för allt arbete de lägger ned. 

Vi tillsammans-resan till Gais skickades hela 14 bussar från Borås och en från Schlätta. Det ligger mycket planering bakom en sådan här resa för att få allt att klaffa, men det kändes som vi lyckades! Det hoppas vi att ni också tycker! Över 1100 personer kom till Trädgår´n för att gemensamt ladda upp. Songs of Boda höjde stämningen rejält när han gick upp på scen. Matchen behöver vi inte skriva om. Ett stort TACK till alla som ställde upp som bussvärdar eller har jobbat med resan på ett eller annat sätt.
Se bilder från Vi Tillsammans-resan här.

1359 medlemmar just nu. Om vi ser till förra året låg vi på samma medlemsantal i oktober månad. Så vi ligger långt före! KUL att så många väljer att bli medlemmar i Guliganerna. Det gör att vi fortsatt kan skicka billigast bortaresor i Sverige. 

När det gäller souvenirer så fick vi in en ny halsduk och en ny t-shirt till förra hemmamatchen. Nu väntar vi på nästa leverans av produkter som kommer bestå av shorts och t-shirtar. Detta kommer dock att komma under uppehållet, men den som väntar på något gott väntar alltid för länge 🙂

På lördag möter vi IFK innan vi går på ett litet uppehåll, i år blir det uppladdning även på den resan. 1500 ståplatser och 300 sittplatser är nu slut till matchen mot blåvitt! Nu ser vi till att vi ger grabbarna allt stöd vi kan! Det är svårt att hitta uppladdningsställen så tänk på att inte sätta upp klistermärken på våra samlings-pubar! Detta gäller också på arenorna, allt klotter och klistermärken som sätts upp på bortasektionen faktureras IF Elfsborg. 

När det väl är uppehåll innebär det inte vila för oss. Då är det mycket planering inför vår fotbollsturnering som äger rum den 29 juni. Mer info om det kan ni läsa här.

Guliganerna och tifogruppen letar ny lokal, vet ni någon passande lokal? Lokalen behöver ha högt i tak och stor golvyta, maila info@guliganerna.se

Supporterrådet som var i april lyfte vi problematiken med damtoaletterna på Elfsborgsläktaren. På maj månads supporterråd återkopplade Elfsborg att de hade tagit detta vidare och har fått förslag på ev ändringar. Så förhoppningsvis får vi se någon ändring framöver. När vi ändå pratar om toaletter lyfte vi också problemet med väskförbud och att vara tjej. Elfsborg ska lyfta med Borås Stad om det finns möjlighet att abonnera på sanitetsskydd, detta har tagits upp innan med Borås Stad och då fått ett nej. Men detta var innan väskförbud, så nu försöker vi igen.

På senaste supporterrådet lyfte vi också visiteringen på Borås Arena, vilket är något vi ofta diskuterar och utvärderar. Om någon upplever att visitationen är för intim eller något annat som rör visiteringen, så tveka inte på att höra av er till vår säkerhetsansvarig jackie.kapronczai@elfsborg.se

Vi diskuterade även damlaget, om att ev starta en fokusgrupp som jobbar lite extra med damerna. Är det något som du är intresserad av? Hör av dig till emelie.hultin@guliganerna.se

Tyvärr har vi fått en förändring i styrelsen, Alma har valt att hoppa av sitt uppdrag i Guliganernas styrelse. Ett stort tack till Alma för din tid du lagt ned och allt du har gjort för Guliganerna. Du kommer vara saknad i styrelsen, men vi vet att du kommer lägga ned mycket engangemang för Guliganerna och IF Elfsborg även utanför styrelsen (Alma till höger i bild).

Sist men inte minst.
TÄNK på att hålla mobiler nere under match och istället göra allt för att höja stämningen på läktaren. Ni som går upp i mittgången på Elfsborgsläktaren ska kriga i 90 minuter för grabbarna på plan. Är man inte intresserad av detta finns det andra sektioner alternativt kanter att ställa sig på. 

Ni får gärna skicka in tankar/idéer till styrelsen så tar vi upp det på lämpliga forum framöver. De kan skickas in till emelie.hultin@guliganerna.se.

  • Nästa styrelsemöte 17 juni
  • Nästa supporterråd 18 juni

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela