Guliganerna

Guliganerna

Reseinformation

Borås ligger i Västra Götaland och är en stad på ca 100.000 invånare med intilliggande grannkommuner. Staden Borås grundades av kung Gustav II Adolf år 1621. Tack vare textilindustrin blev Borås en av sveriges mest expansiva städer fram till 1970-talet, då tekokrisen kom och tvingade fram en förändring av staden.

Borås ligger ungefär 65km från Göteborg, 330km från Malmö, 420km från Stockholm och 783km från Sundsvall. Att hitta hit är inte särskilt svårt med dagens utbredda väg- & järnvägsnät.

Bil:
Åker du bil och kommer söder ifrån så är det E6 norrut som gäller. Närmast är att ta av i Varberg och ta riksväg 41 mot Borås.

Kommer du från Stockholmsområdet eller längre uppifrån så är det E4:an söderut som är snabbast. Den slutar dock i Jönköping och därifrån är det sen riksväg 40 mot Ulricehamn/Borås/Göteborg som gäller.

Skulle du av någon anledning komma från Värmlandstrakten och däromkring så är E18 söderut bästa alternativ. Hoppa på E20 och kör mot Göteborg men ej ända fram, sväng av vid Vårgårda och följ sen riksväg 42 ända fram till Borås Arena. Ta en titt på kartan, ger bra överblick.

Buss & Tåg:
Det är enkelt att ta sig till Borås med buss och tåg. Vi har ett nytt resecentrum mitt i Borås där rikstäckande bussbolaget Swebusexpress kör sina bussar. Det är gott om ankomster och avgångar från hela landet. Det samma gäller tåg.

Hitta till Borås Arena:
Nya Borås Arena ligger vägg i vägg med Ryavallen. Har ni varit där tidigare och hittar så behöver ni inte läsa vidare. Kommer ni från riksväg 40 (antingen från Göteborg eller Jönköpingshållet så svänger ni av vid Bergsäterskolan, dvs när ni ser BT-huset. Ni ska köra in mot centrum och alltså inte mot Varbergshållet. Följ bara kungsleden så hamnar ni till slut på riksväg 42 (skaraborgsvägen / fristadvägen). Har ni kommit så långt så borde ni antingen ha skymtat arenan eller sett anvisningar. Bortasektionen är den kortsida som vetter mot Knalleland. Borde finnas gott om parkeringsplatser i området runt Knalleland, annars finns parkering bakom Ryavallens ståplats eller vid OnOFF/Elgiganten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela