Guliganerna

Guliganerna

Spelarna betalar resan

IF Elfsborg tog idag, dagen efter 8-1 förlusten mot Djurgården uppe på Stockholm Stadion, enhälligt beslutet att betala tillbaka pengarna för de guliganer som åkte buss upp.

Spelarna i IF Elfsborg tog idag, dagen efter 8-1 förlusten mot Djurgården uppe på Stockholm Stadion, enhälligt beslutet att betala tillbaka pengarna för de guliganer som åkte buss upp.

Guliganernas brev i sin helhet:

Till : IF Elfsborgs spelar trupp 2005

Ni innehar nu den största förlusten under eleganternas 101 års historia !

Vi supportrar följer er runt om i hela Sverige. Vi lägger pengar, tid, vårt lit på klubben i vårt hjärta och vad får vi för det?

En allsvenska säsong består av 26 matcher. Eran säsong tycks vara slut redan vid den 25:e Vi supportrar visar hjärta genom att stötta er i med och motgång, men ni visar varken själ eller hjärta för klubben eller supportrarna genom er totalt urusla insats i matchen mot Djurgården. 8-1 är ishockey resultat och större förlust siffror finns inte i Elfsborgs 101 åriga historia.

Vi supportrar kräver en officiell ursäkt från er spelare samt att ni står för våra samtliga kostnader för resan till Stockholms stadion och inträde på arenan.
Kostnad 11380

Vi som var i Stockholm !

Svaret som finns på Elfsborg.se

Det finns inga ursäkter, vi skäms

Vi vill på detta sätt be alla våra supportrar, medlemmar, sponsorer och alla de ideella krafter som arbetar för vår förening om ursäkt. Vi skäms.

Det sätt på vilket vi genomförde matchen mot Djurgårdens IF är helt oacceptabelt. Vi önskar att vi hade kunnat säga att det berodde på de yttre omständigheterna, men det finns inga ursäkter, inga bortförklaringar. Vi var bara dåliga.

Om vi ändå skall försöka se något positivt i det redan inträffade kan det vara att vi lärt oss en läxa. 8-1 kommer att ringa i våra öron de närmaste fem-sex månaderna. Ända till den dag då vi springer ut för den allsvenska premiären 2006. För faktum kvarstår, vi spelar faktiskt i Allsvenskan även 2006. Och trots allt, årets tabellplacering var den bästa på flera år.

Vi har redan knutit näven i fickorna. Och ser med tillförsikt fram emot 2006.
Vi hoppas att du gör detsamma.

IF Elfsborgs seniortrupp och ledare

PS. Vi har enhälligt beslutat att bekosta resorna och entrébiljetter för alla Guliganer som följde oss på plats i Stockholm.

Vi i guliganerna ser det här som en mycket fin gest från IF Elfsborg ledning och accepterar ursäkten. Nu är det bara upp till oss alla att ta nya tag och försöka glömma den här matchen, något som inte kommer bli särskilt lätt då den grott sig djupt in i den emotionella delen av hjärnan och sårat många supportrar.

Men inget ont som inte har något gott med sig, hoppas detta gav Elfsborg den sjukdomsinsikt som krävs för att inför nästa år ordna upp allting på alla plan och göra de eventuella förstärkningar som krävs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela