Guliganerna

Guliganerna

Händelserna på Borås Arena 4/2

Supporterföreningen Guliganerna väljer nu att kommentera händelserna om det som vållat diskussioner sedan matchen mot Halmstad BK i lördags. Vi har haft kontakt med IF Elfsborg och där klargjort våra åsikter om det inträffade.

[more]

Supporterföreningen Guliganerna väljer nu att kommentera händelserna om det som vållat diskussioner sedan matchen mot Halmstad BK i lördags. Vi har haft kontakt med IF Elfsborg och där klargjort våra åsikter om det inträffade.

Det som inträffade var att en medlem i Guliganerna vid Elfsborgs 1-0 mål tände en bengalisk eld på läktaren. Pyroteknik på träningsmatcherna är något som Elfsborgssupportrar använt sig av under många år då inte SvFF arrangerar matcherna. Och därmed inte heller delar ut böter. Detta är något som varit uppskattat och vid de flesta tillfällena skötts på ett mycket bra sätt.

I lördags skickade däremot IF Elfsborg tre vakter till klacken på ca. 50 personer på kortsidan för att plocka ut killen som tänt bengalen. Ordningsvakterna kom när bengalen brunnit ut och det var lugnt på läktaren, allt hade då fortlöpt utan problem. Tumult uppstod när andra supportrar ifrågasatte ordningsvakternas handlande, framförallt att mycket kraftigt våld riktades mot personen de skulle ta med ut. Detta ledde till att den stämning som fanns dog ut och en del supportrar tog mycket illa vid sig av det inträffade.

Guliganerna har riktat kritik mot IF Elfsborg på följande punkt:

Vi anser att det var fel att skicka in ordningsvakter. Istället borde Guliganernas två egna publikvärdar som fanns på plats fått sköta kontakten med personen i fråga. Detta hade då kunnat klaras ut på ett mycket smidigare sätt än vad som blev fallet.

Vi har även tagit del av IF Elfsborgs information om att samma regler gäller på Borås Arena på träningsmatcherna som under allsvenska matcher. Detta innebär att alla former av pyroteknik är förbjudet.

Guliganerna anser att pyroteknik är stämningshöjande och en viktig del av supporterkulturen. Vi kommer att sätta oss ner och på allvar försöka att söka tillstånd ihop med IF Elfsborg, kommun, polis och brandmyndighet för att kunna nyttja pyroteknik under organiserade säkra former på Borås Arena.

Vi uppmanar våra medlemmar att följa de regler som finns uppsatta.

Guliganernas styrelse genom ordförande Eric Sjölin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela