Guliganerna

Guliganerna

Lyckad gulsvart galakväll!


Ett 75 tal förväntansfyllda gäster dök upp för att ta del av när Guliganerna förde in gulsvart supporterkultur i Borås kulturhus. Läs mer>

[more]

Galan i värvarsalen inleddes med att Guliganernas ordförande Eric Sjölin hälsade alla välkomna och körde igång filmen Guliganerna 2005. Filmen har filmats och redigerats av Guliganerna och är en en dokumentation över året 2005 ur en supporters synvinkel. Filmen bjöd på tifon, jobb inför tifon, bortaresor, uppladdningar inför matcherna och sekvenser ifrån klacken. Samanlagt bjöd filmen på ca. 50 minuter underhållning. Efter filmvisningen togs fem ninuter paus för att sträcka på benen innan andra delen av galan körde igång.

Radio matchs Tommy Larsson tog över som konfrencier och inledde med prisutdelning. Guliganernas medlemmar fick i slutet av 2005 rösta i fyra kategorier som nu skulle presentas och delas ut priser i.

Årets nykomling blev Joachim Sjöhage som tyvärr inte kunde medverka.

Årets mål: Samuel Holméns långskott hemma mot Hammarby, Samuel fick komma fram och ta emot en plakett av Guliganerna och bli intervjuad.

Årets guligan: Eric Sjölin.

Årets spelare: blev Hasse Berggren som tyvärr inte kunde medverka, istället fick Stefan Andréasson gå fram och ta emot vad han trodde var Hasses pris. En förvånad sportchef fick istället för Hasses pris ta emot en påse med schampo och balsam. En kul blåsning av hårfagre Stefan som lovade att hämnas vid senare tillfälle.

Intervjuer följde därefter med nyförvärven Stefan Ishizaki och Andreas Augustsson om varför de valt att skriva på för klubben, hur det ser ut inför säsongen och en hel del annat. Vi fick även lyssna på intervjuer med Elfsborgs lagkapten Johan ”kapten blod” Sjöberg och tränare Magnus Haglund som andades optimism inför säsongen.


Till sist avslutade Stefan Andréasson med att bli intervjuad och berättade att supportrarna betyder mycket för klubben och att IF Elfsborg är måna om att ha en bra relation med Guliganerna. Stefan avslutade med att dela ut en hundraårstavla till Guliganerna som kommer att få en hedersplats i vår framtida lokal.

Vi som arrangerade tyckte att det var en mycket lyckad tillställning som vi hoppas att ni som köpt biljett uppskattade. Vi vill passa på att tacka kulturhuset för lån av vävarsalen, Tommy Larsson för att han ställde upp som konfrencier och sist men inte minst Erik Johansson som redigerat filmen.

För er som missade gulsvart galakväll finns filmen Guliganerna 2005 på dvd till försäljning för 120 kr och finns att köpa i samband med matcherna vid Guliganernas bord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela