Guliganerna

Guliganerna

Många mål medför förväntningar

Försäsongen lider mot sitt slut och vi har fått se prov på många härliga prestationer och nu höjde laget förväntningarna i och med gårdagens 5-1 seger mot superettalaget Qviding fråg Göteborg.

[more]

Elfsborg har nog aldrig klarat av en försäsong så bra som man lyckats spela den iår. På svensk mark har laget inte förlorat en enda träningsmatch iår och lyckats, på bara de två senaste matcherna lyckats trycka in 9 mål. Det känns otroligt för att vara Elfsborg faktiskt. De enda två förlusterna har kommit under träningslägret på La Manga och då var det uddamålförluster mot Norska lag.

I gårdagens match mot superettalaget Qviding spelade Elfsborg exemplariskt och lyckades efter enbart 6 minuter trycka in 3 mål. Två mål gjordes elegant av Leandre Griffit, nyförvärvet från Southampton. Fransmannen gjorde, för att citera dagens Borås Tidning, mål “a la Thiery Henrry”. Stefan Ishizaki fixade en straff bara någon minut senare och Holmen slog enkelt in bollen bakom chanslösa Qvidingmålvakten. Efter ytterligare någon minut fick Griffit ytterligare en lyckoträff och 3-0 var ett faktum. Stabilt spel under resten av matchen och nu väntar vi med spänning inför den allsvenska premiären mot IFK Göteborg den 10/4. GLÖM INTE ATT KÖPA BILJETT!

Nu riktar vi i Guliganerna in oss på Helsingborgsmatchen på lördag och genrepet mot IFK Norrköping. Kom ihåg att försäsonger inte bara är till för att laget skall värma upp inför årets allsvenska. Det är även då vi i guliganerna sjunger upp oss efter en kall och lång vinter utan allsvenska matcher.