Guliganerna

Guliganerna

På gång inom Guliganerna *uppdaterad*

Det är förvisso vinter och flera månader kvar till säsongen 2008 drar igång. Guliganernas styrelse håller som bäst på att utvärdera säsongen 2007 som en av de mest framgångsrika i såväl IF Elfsborg som Guliganernas historia. Läs mer om vad som är på gång inom föreningen och hur tankarna går inför 2008.

[more]

På gång inom Guliganerna februari

Det är snart bara en månad kvar till allsvenskan 2008 drar igång. Jag tänkte passa på att redogöra för vad som är på gång inom föreningen. Mycket av det vi arbetar med nu kommer snart att märkas utåt.

Måndagen den 18/2 höll Guliganernas årsmöte för 2008 inför ca. 40 församlade medlemmar. Enda skillnanden gentemot 2007 års styrelse är att Kennet Johansson byter plats med Stefan Carlsson och därmed blir vice ordförande. Guliganerna gjorde under 2007 ett mycket bra år där gränsen för 1000 medlemmar passerades samtidigt som föreningen fick ett bra ekonomiskt resultat. Ordinare årsmöte flöt på snabbt och följdes av frågestund där Joachim Modigh, Tore Stenbäcken och Magnus Haglund ifrån IF Elfsborg svarade på frågor.

Guliganerna är i skrivande stund uppe i 460 medlemmar för 2008. Nu följer löning för februari och jag hoppas att ni är många där ute som passar på att förnya ert medlemsskap. Det är inte långt kvar till Allsvenskan drar igång och då är det bra att ha kortet för att kunna utnyttja rabatter osv. En viktig detalj av styrelsens arbete med medlemshantering är en ny databas som vi redan märkt kommer att innebära en förbättring.

Mathias Svensson hörde av sig för några veckor sedan och meddelade att han på eget initativ fixat så att de flesta i spelartruppen samt ledare blir medlemmar i Guliganerna . Allt för att han säger sig uppskatta det arbete vi gör. All heder och respekt till Mathias!

För närvarande håller redaktionen på att sammanställa ett nytt nummer av Gula Sidorna som vi hoppas kommer att vara medlemmarna tillhanda innan GAIS borta 30/3. Alla som betalar in i tid kommer att få sina medlemskort utskickade tillsammans med fanzinet.

Allsvenska premiären 2008 blir GAIS borta på Ullevi söndagen den 30e mars. Ett kort resmål som borgar för stort bortafölje till fiskestaden. Inom kort kommer Guliganernas resegrupp att släppa all info för premiärresan och vårens resterande bortamatcher. Allt för att du som medlem ska kunna transportera dig runt i Svea rike till bra pris och komfort för att stötta di gule. Vi har under försäsongen utökat resegruppen med ytterligare personer för att kunna avlasta de två som sedan tidigare sliter med att fixa resorna. Förhoppningsvis ska det innebära att info finns ute tidigare på hemsidan, bättre service på resorna etc.

Under de senaste veckorna har Gula Villans innandömen förändrats avsevärt. Ett tappert gäng Elfsborgare har slitit under nästan all ledig tid för att restaurera föreningens lokal. Väggar har rivits, det har byggts och målats. Innan premiären hoppas vi att allt ska stå klart och givtevis planeras en rejäl invigning. Lokalen kommer att innebära mycket för föreningen såväl med arbetet att driva den som att ha en naturlig samlingspunkt där vi kan öka sammanhållningen. Har du något att skänka till lokalen eller kan du tänka dig att hjälpa till att arbeta? Hör av dig till info@guliganerna.se

/Eric Sjölin ordförande Guliganerna

På gång inom Guliganerna december

Det är förvisso vinter och flera månader kvar till säsongen 2008 drar igång. Guliganernas styrelse håller som bäst på att utvärdera säsongen 2007 som en av de mest framgångsrika i såväl IF Elfsborg som Guliganernas historia. Vi har som vanligt styrelsemöte en gång i månaden och utöver det massvis med möten med våra medlemmar, IF Elfsborg och verksamhetsgrupper som inte alltid syns utåt.

Vi har även börjat att dra upp riktlinjer för 2008. Vår målsättning är inget att hymla om, vi vill bygga upp en av Sveriges starkaste supporterföreningar. Vi vill fortsätta lägga ner massvis med idéellt arbete under lång sikt för att fortsätta växa i antal, fortsätta skapa deltagande och stark sammanhållning inom hela Elfsborgsledet för att skapa förutsättningar för bästa möjliga stöd för “di gule”.

Jag som ordförande och hela styrelsen tycker at det är viktigt att alla medlemmar får känna sig delaktiga. Guliganerna och hela Elfsborgs supporterled ska prägas av en “vi-känsla”. Det är därför viktigt att alla får komma med synpunkter på hur arbetet ska bedrivas. Hur ska vi bli bättre 2008?

Vi har börjat att formulera ett framtidsdokument som ska utgöra riktlinjer för hur vi vill organisera föreningen, vad vi ska sträva mot och hur vi ska arbeta för att nå våra visioner. Dokumentet ska grundas på medlemmars och styrelsens synpunkter. Nedan följer tre specifika punkter på hur jag ser att vi kan utvecklas 2008.

Medlemsantal: Vi är en bit över 1000 medlemmar nu och har vuxit snabbt de senaste åren. Vi kommer inför 2008 att höja medlemsavgifterna med 50:- för såväl vuxna som ungdomar. Anledningen är enkel, vi vill trygga ekonomin på längre sikt. Vi vill kunna fortsätta ha Sveriges billigaste supporterresor, bedriva en medlemslokal, komma ut oftare med medlemstidningen Gula Sidorna etc. även om utgifterna kommer att öka. Vi hoppas och tror att våra medlemmar känner att det vi erbjuder är värt en höjning.

Vi har inte satt upp något konkret mål i medlemsantal än för 2008 men troligtvis kan det vara att behålla våra nuvarande antal och på sikt fortsätta öka. Medlemsavgifter är utan tvekan föreningens största inkomstkälla.

Ny lokal: Vi har letat i mer än två år och har äntligen hittat en lokal som vi tror och hoppas kommer att bli navet i föreningens verksamhet. Tack vare att kommunen ställer upp och hyr ut med fördelaktig månadshyra till oss får vi möjlighet att stärka sammanhållningen inom Guliganerna, öka kontakterna med IF Elfsborg och rent av bedriva social verksamhet då vi kommer att erbjuda en vettig fritidssysselsättning för många ungdomar.

Deltagande: När IF Elfsborg spelar match på Borås Arena har i snitt 12 000 per match löst inträde de senaste två säsongerna. Viljan att stå upp för Elfsborg för samman personer i alla åldrar, med helt olika politisk inriktning, av olika etnisk härkomst och av båda könen. På få andra platser i samhället krävs det så lite för att känna delaktighet och gemenskap i ett specifikt sammanhang. Det enda som krävs är att du är Elfsborgare och att du visar det. För många personer som har det tufft i det vanliga livet blir supporterskapet en viktig stund att få tänka på annat och känna välbehövlig gemenskap med andra. Vi har sett så många exempel på det att betydelsen inte går att förrringa.

Vi vill fortsätta skapa deltagande över hela Borås Arena, få fler att känna sig delaktiga i stöttandet till eleganterna på planen. Fler som bidrar till tifo, fler som sjunger och fler som tar steget till att resa med Guliganernas billiga supporterresor till bortamatcherna. Sittplats eller ståplats spelar ingen roll, vi ska sträva efter att alla står upp gemensamt och sjunger “stå upp för Elfsborg” som en enad 12:e man innan våra 11 krigare gör entré.

I januari kommer första numret av Gula Sidorna med inbetalningsblanketter för 2008, vi hoppas att du som vart medlem redan under 2007 ska förnya ditt medlemsskap och att du som ännu inte tagit steget ska göra det och bli medlem.

I februari kommer Guliganerna att kalla till årsmöte, kallelsen kommer att läggas ut såväl på hemsidan, annons i tidningen och i Gula Sidorna. Vi hälsar varmt välkomna redan nu till alla som vill vara med och påverka föreningen.

2008 närmar sig och vi tror att det finns många där ute som har synpunkter på hur föreningen Guliganerna ska bedrivas. Tveka inte på att ta kontakt med styrelsen och mig i första hand. Mina uppgifter finns under kontaktsidan på guliganerna.se, ett mail kan du slänga iväg när som helst.

Tänk på att vi tillsammans genom att tro på oss själva kan förflytta berg, det har vi redan visat inom hela Elfsborg med de senaste årens utveckling. Vi vill, vi kan och vi ska bli bättre – redan 2008!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela