Guliganerna

Guliganerna

Reserapport GAIS – IF Elfsborg

Bjuder här på några reflektioner ifrån gårdagen i lokalen, bussresan och på Ullevi. Läs mer>

[more]

Okej, dags att summera gårdagen lite med ett dygns distans.

Fet samling i lokalen innan avresa, vi skulle öppna 11.00. De första dök upp strax efter 10.00 och ville komma in när ett gäng var där, bryggde kaffe och fixade mackor. Sedan flöt det på fram till avresa, filmvisning, musik och allsång i en fullknökad lokal. Vi hoppas att ni medlemmar uppskattar lokalen och det här var den första av många lyckade uppladdningar. Utanför lokalen hade vi ett bord där man fick byta in till busspecifika biljetter och bli medlem, allt flöt på perfekt. Vi värvade 77 medlemmar och är nu närmare 700 innan april, helt otroligt!

Även resan ner till GBG gick bra, vi kom iväg i tid och busschaufförerna var mycket nöjda. Eloge till våra 240 resenärer som skötte sig utmärkt. Enda kruxet var att en av bussarna fick problem med kopplingen och blev stående. Men även det gick att ordna utan större problem med en ny buss.

Väl på plats på bunkern Ullevi, var vi närmare 1000 Elfsborgare på bortasektionen. På den övre delen tog de som ville stå upp och sjunga plats och tyvärr även en del som trodde att stolar innebär sittplats överallt. Vid inmarsch genomförde de yngre killarna i tifogruppen (GS’07) ett arrangemang de fixat ihop under några dagar på lovet. IFEs gamla samlingssymbol som figurerat i olika sammanhang som OH-flagga, 50 nytillverkade tvåpinns med Elfsborgstexten, gula och svarta plastflaggor samt en ny banderoll med texten “eleganterna”. Koreografin fick betyget godkänt, Ullevi är ingen lätt arena att göra tifon på.

Stämningsmässigt sett till hela matchen däremot får vi underkänt. Sektion Ä/Ö på Ullevi saknar akustik och närhet till planen ska vi inte ens prata om. En tabbe gjordes genom att glömma megafon när sektionen var såpass avlång. MEN inställningen på oss sjungande var på tok för dålig och där låg det största problemet. Allt för många tog inte ansvar för att bidra till stämningen annat än vid enstaka tillfällen, illa. Utan att moralisera är det även pinsamt att behöva lyssna på GGG AAA III SSS HATA GAIS 20 gånger på en match. En hatsång utan poäng där max 100 pers ropar med, den förknippas dessutom mest med blowitts supporterskara…

Hur som helst, matchen slutade som alla vet 1-1. Mot AIK på måndag tar vi nya tag hemma på fästningen. Matte Svensson skall tackas av, skänk gärna en slant till GTS hundraklubb om du inte gjort det redan. Även före den matchen kommer det att bli uppladdning i lokalen timmarna före match. Alla som är medlemmar i Guliganerna är givetvis välkomna och är man inte medlem kan man bli det på plats. På måndag ska vi även visa vilket tryck vi kan skapa på Elfsborgsläktaren, var inne i god tid och stäm upp i sången!

Vi är gulsvarta Elfsborg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela