Guliganerna

Guliganerna

Guliganernas äldsta medlem har lämnat oss

Roland Levinsson 27 juli 1932 – 22 oktober 2010. Minnena av dig kommer alltid vara med oss.

Våra tankar och vår stora medkänsla går till hans anhöriga och närstående.

Här kommer en intervju som gjordes inför säsongen 2010 med Roland.

Hallå där Roland Levinsson, Guliganernas till åldern äldsta medlem. Rolle som han kallas av de flesta är en fortfarande mycket aktiv supporter. Förutom aktiv Elfsborgare är Rolle även pingisprofil i Borås med flera veteran-världsmästerskap på sin meritlista bland annat i Brasilien, Japan och Canada. Ett tecken på hur aktiv han har varit är att under de senaste 10 åren åkt på nästan alla borta matcher i Guliganernas regi. Så jag tänkte att det skulle passa att ställa lite frågor inför årets säsong.

Hur uppkom ditt intresse för Elfsborg?
Det var min far som tidigt tog med mig för att se Elfsborg spela på Idrottsplatsen, nuvarande Ramnavallen. Vi brukade turas om att köra in ihop med en annan familj från Dalsjöfors där vi då bodde och invid Idrottsplatsen så hade min far en kontakt som gjorde att vi alltid hade möjlighet att få en bra parkering nära ingången vilket såklart var smidigt.

Rolle har varit med och firat alla fem gulden i Elfsborgs historia men jag undrade ju såklart vilket som varit det bästa?
Jag var vid första guldet 1936-37 bara fyra år gammal och kommer inte ihåg mycket mer än att jag var på plats med min far.

De resterande gulden har jag bättre minnen av och det som jag håller högst är det som vi tog 1961. Anledningen till detta var att Elfsborg precis hade gått upp från division ett och guldet kom helt oväntat.

När gick du med i Guliganerna och hur kommer det sig att du gick med?
Det var i samband med resan upp till Stockholm och matchen mot Hammarby borta 2003 som jag blev tillfrågad av min gamla klasskamrat Sverre om jag var intresserad av att åka med. Jag tyckte det lät som en bra idé och det var först därefter som Sverre sa att supportrarna har resa upp så vi kan åka med dem. Detta var också precis vad vi också gjorde och det har blivit många resor sedan dess.

Vad tycker du är det bästa med Guliganerna?
Jag tycker det bästa med Guliganerna är att det inte spelar någon roll vilken ålder man har, utan att alla är välkomna i gemenskapen. Gemenskap är något som jag verkligen värdesätter.

Hur många resor tror du att du totalt åkt med på Guliganernas regi sedan dess?
Jag tror det har blivit 90-100 men det har i alla fall blivit mellan 80-100 så är jag helgarderad.

Vilken av alla dessa resor tycker du har varit roligast då?
Jag tycker att resorna till Sundsvall har varit roligast. Detta för att dessa resor har innehållit övernattningar vilket har medfört att vi hunnit med mer än bara själva fotbollsmatchen. Jag kommer bland annat ihåg ett år när vi åkte till Idrottsplatsen i Sundsvall dagen innan för att titta på den då nybyggda arenan.

Man får även ett större helhetsperspektiv av staden man besöker då man hinner se mer av vad staden har att erbjuda. Jag kommer till exempel ihåg när vi var och kollade ut över Sundsvall från deras utsiktsplats. Fördelen med sådana resor är också att man hinner lära känna de som åker med lite bättre.

Vad tror du om säsongen 2010?
Jag hoppas såklart på fortsatta framgångar för föreningen men än så länge har jag har ingen klar bild över det hela med tanke på att laget ännu inte är färdigformerat. Men jag hoppas att polletten ramlar ner och laget blir det bästa tänkbara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela