Guliganerna

Guliganerna

ÄNTLIGEN! 3 poäng på bortaplan, matchrapport GAIS-Elfsborg

Vårens sista allsvenska match resulterade i årets första trepoängare på bortaplan. Allt om resan och uppladdningen samt lite från matchen finns här.

[more]

GAIS-Elfsborg 0-2

Efter några intensiva veckor var det så dags för vårens sista bortaresa med destination Gamla Ullevi där match mot GAIS väntade. Trots att ett två månader långt uppehåll nu väntar innan nästa match var uppslutningen sämre än väntat. Förklaringen till detta kan spekuleras i men bristande bortaform samt närheten till Göteborg var nog några av orsakerna till att endast ett åttiotal Guliganer bokat plats på bussarna.

Bland dessa fanns dock en celebritet i form av James Keenes pappa som tillsammans med tre vänner valde att resa till sin första bortamatch ihop med Guliganerna. Extra glada blev dem när de fick höra att resans första anhalt var en pub i Göteborg, det är ju inte för inte Engelsmännen har ett rykte om sig att kunna dricka öl…

Uppladdningspuben för dagen var Restaurang Vasastan som lockade med extremt låga priser i baren. Problemet var bara att ta sig dit. Resan till Göteborg flöt på bra men väl i stan tog det stopp. Orsak? Det hölls Pride-parad i Götet och tåget marscherade tvärs över de gator som skulle ha tagit bussen till puben. Istället för raka spåret blev det rundtur för att ta sig förbi avspärrningarna.

Väl framme hade det reserverats ett uterum åt supportrarna där det sjöngs högljutt vissa stunder, allt medan flertalet öl dracks och god mat åts. Därefter styrdes kosan mot Gamla Ullevi. Till skillnad från IFK-matchen då bussen måste köras ända fram till insläppet var det för dagen ok att tåga genom stan och nog fanns det en och annan Göteborgare som undrade vad som drabbat dem. Vissa förare verkade inte heller förstå meningen med en poliseskort utan försökte gasa på vid ett övergångsställe men tvingades till tvärnit då inget kunde stoppa de gulsvarta fansens framfart.

Minuter före matchstart kändes det ekande tomt på arenan. Trots allt var det drygt 4400 där men stämningen uteblev. När stället är fyllt av hoppande änglar händer det ju i alla fall något, nu var det mest tyst och sorg i Göteborg. Kul då att det förutom på bortasektionen fanns flera gulsvarta fans även på de övriga läktarna.

De som åkt dit för att stötta di gule hade all anledning att jubla. Efter nitton spelade minuter sköt Emir Bajrami ett stenhårt skott som vek innanför den högra stolpen och gav Eleganterna en skön ledning. Denna utökades i den trettionionde matchminuten när Denni Avdic valde att sätta bollen i det vänstra hörnet.

Så bröts äntligen den tråkiga bortatrenden och Avdic går in i VM-uppehållet som ohotad skytteligaledare. Återstår att se om han återfinns hos de gulsvarta även efter sommarens transferperiod.

Till slut får man väl hoppas att Keenes pappa, Duncan, väljer att dyka upp snart igen. Senast han var på besök vann Eleganterna med 6-0 mot Halmstad, nu lyckades man alltså med första fullträffen borta när han var på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela