Säsongens hittills mest rafflande match, det var vad som bjöds på Borås Arena då Eleganterna tog emot Skånes himmelsblå. Det var intensiv spänning från början till slut.

[more]

Elfsborg 2 – Malmö 2

Guliganerna kallade till uppladdning på Lilla Bränneriet och där samlades ett sjuttiotal gulsvarta supportrar för att i gott sällskap äta, dricka och diskutera. Kvart i sex samordnades gruppen för marsch genom stan mot arenan.

Inför matchen fanns inget arrangerat tifo från Guliganernas tifo grupp. Dagens största läktarflagga hade istället tillverkats av Erikslundskolan. En riktigt snygg skapelse i gult och svart som täckte delar av Knallelandsläktaren. Inget slår ett stort, av GTS samordnat, tifo men visst värmde det att se skolbarnens arbete. Vi gillar alla som älskar Elfsborg

Matchen hade samlat årets största hemmapublik och äntligen passerades 10000. Det känns på arenan när folkmängden ökar. Det blir en helt annan atmosfär och för dagen erbjöds Guliganerna lite sparringmotstånd från MFFs klack som troligen var den största bortaklack som tagit sig till Borås Arena i år.

Eleganterna inledde matchen svajigt och backlinjen, som på grund av skador nyformerats, lämnade en del i övrigt att önska. Trots det hade laget ändå ett visst spelövertag och skapade några fina uppspel, men precis som i Åtvidaberg senast saknades styrkan att våga gå på skott. Det dröjde därför inte mer än en kvart in i matchen innan man från Guligansektionen uppmanade ”våga skjuta, det är tufft att göra mål.”

Som så många gånger tidigare denna säsong tog gästerna ledningen. Efter 26 minuter inledde Malmö målskyttet och i trettiofemte utökades deras ledning. Då vaknade Eleganterna och Denni Avdic reducering följde blixtsnabbt. Endast en minut efter 0-2 hade Avdic nätat för åttonde gången denna säsong.

Hela första halvlek böljade spelet mellan lagen och det blev skarpt läge i målområdet på båda sidor plan flertalet gånger före paus. Resterande del av matchen tillbringade Eleganterna med att försöka tvinga fram en kvittering och det såg stundtals riktigt mörkt ut. Hoppet fanns kvar men tendensen att inte våga ta skott hade hållit i sig även under andra halvlek.

När så Malmö fick en straff med tio minuter kvar av matchen var det nog många gulsvarta supportrar som hade gett upp och tänkte att ”här kommer 1-3”. Det var att tvivla på Joakim Wulff som i en kanonmatch med flera kvalificerade räddningar även kyligt motade straffen slagen av Malmös Wilton Figueiredo.

Där svängde matchen till Elfsborgs fördel och när en Malmö spelare i 85e minuten motade bollen med handen pekade domare Markus Strömbergsson på straffpunkten. En fokuserad Avdic satte säkert bollen i mål och vild glädje utbröt runt hela arenan.

I matchens sista skälvande minuter pressade di gule på och inhopparen James Keene hade några chanser som borde ha inneburit vinst.

Det kan diskuteras huruvida en poäng vanns eller två förlorades. Varje riktigt fan vill självklart se sitt lag vinna och nog fanns det flera chanser för Eleganterna att knipa tre poäng i slutet av matchen. Trots det bör man nog med en stunds eftertanke vara stolt över sättet Elfsborg tog tillbaka en poäng. Att ligga under 0-2, mota en straff och ta sig tillbaka till 2-2 är