Guliganerna

Guliganerna

Cupen är vår i år del I, Degerfors – Elfsborg

Eleganterna inledde Svenska Cupen i omgång tre med bortamatch mot Degerfors. 25 tappra Guliganer styrde kosan dit och hur resan var läser du här…

[more]

Svenska cupen omgång tre
Degerfors 0 – Elfsborg 2

Svenska cupen är ingen hög prioriterad tävling vare sig bland klubbar eller bland fans. Trots detta lyckades Guliganerna efter en del turer få i väg en buss med 25 gulsvarta supportrar som valde att åka för att stötta di Gule även i denna tävling.

För dagen hade vi övergetts av ”buss-Andreas” som istället för Guliganer skjutsade fotbollstjejer. Inte ok. Hans ersättare verkade tyvärr inte allt för förberedd på vad det innebär att köra supporterbuss…

Sitt ner i bussen blev dagens citat och den uppsluppna stämningen i bussen mattades något av denna nyordning. De partyglada sångfåglarna i bakre delen av bussen lät sig dock inte stoppas utan ”underhöll” som vanligt med allsköns sång.

Halvvägs in i resan gjordes obligatoriskt rök och pissestopp då man även passade på att föreviga resan i form av gruppbild.

Väl i Degerfors uppstod förvirring då ingen verkade veta vägen till Stora Valla. Efter medtrafikantskonsultation kom bussen dock på rätt kurs och snart rullade vi in på grusplan utanför arenan. Ännu en arena att lägga till i samlingen, kategori ”gamla-reliker-från-fornstora-dar”.

Stämningen var på topp från början. Tränare Magnus Haglund beslöt sig under uppvärmningen för att prata lite med fansen och snabbt stämde man upp i sången ”cupen är vår i år”, en dröm vi alla hoppas kommer besannas.

Det var bra tryck bland fansen från avspark, sämre var det på plan. Trots näst intill allsvensk standard på startelvan, enda nykomlingen var Markus Översjö, kändes det som att klass fattades. Degerfors kämpade på och tycktes flera gånger kunna få till ett ledningsmål men Joakim Wulff stod stadigt i mål.

Efter ihärdigt sjungande första halvtimmen mattades sången något då gulsvarta mål uteblev. Energin återkom först i den femtiotredje minuten då Daniel Mobaeck nätade och gav Eleganterna en, efter förbättrat spel, välförtjänt ledning.

När Degerfors dessutom fick en spelare utvisad kändes saken klar. Att di Gule då tilldelades en straff ungefär en kvart senare punkterade definitivt matchen då målsprutan Denni Avdic satte sin tredje raka straff.

Under matchens gång lyckades Guliganerna ta sig igenom hela repertoaren av sånger, från gamla klassiker till nya favoriter i stil med ”Emir Bajrami, han luktar aldrig svett…” Inget var för gammalt eller felplacerat för dagen.

Hemresan blev en lugn affär präglad av den sköna segerns sötma och strax efter midnatt stannade bussen till vid Gula Villan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela