Guliganerna

Guliganerna

Oavgjort på Kopparvallen, matchrapport Åtvidaberg-Elfsborg

Det var den tredje matchen i den så kallade nio poängs veckan men tyvärr blev det ingen full pott. Mötet mot Åtvidaberg slutade oavgjort 1-1. Här kan du läsa hur resan och matchen var

[more]

Åtvidaberg 1 – Elfsborg 1

Nionde omgången och trots det var det ändå premiär för många Guliganer. Premiärbesök på Kopparvallen i Åtvidaberg alltså. Det var ju några år, 14 för att vara exakt, sedan Elfsborg styrde kosan dit i seriesammanhang.

På bussen var det som i leken hela havet stormar, fler personer än stolar. Den yngre skaran höll igång ordentligt, det var fest från början till slut. Stämningen var hög och bussen rullade på upp till Ödeshög där ett kortare stopp gjordes. Sedan styrde man vidare mot Åtvidaberg. Där anslöt en grupp Guliganer som spenderat helgen med Peking fansen på Söderstadion.

Kopparvallen badade i vårsol och många beslöt att hälsa våren med bara överkroppar. Arenan kunde bäst beskrivas som gemytlig och det var inget stort ställe precis. En fördel var närheten till plan, de hetsiga diskussionerna spelarna emellan gick inte att undgå att höra. Att planen hade stora hål i sig var väl inte lika bra.

Guliganerna startade högljutt och höll igång med sång och flaggviftande. Eleganterna inledde matchen stabilt men fick inte till några heta chanser i matchinledningen. Tyvärr behövdes dessutom första bytet göras redan efter en kvart då Teddy Lucic linkade av plan.

Inte blev det bättre en stund senare när Åtvidaberg forcerade in ett ledningsmål. Svaret från Guliganerna kom omedelbart, att det var dags att börja kämpa var det ingen tvekan om.

Endast minuter före halvtid räddades så en poäng av Denni Avdic. Årets sjunde mål för hans del och fortsatt ledning i skytteligan bådar gott inför kommande omgångar. Statistiker bland resenärerna berättade efter matchen att Avdic nu bara behöver ett mål till denna säsong för att tangera senaste två årens bästa målskyttar, James Keene (09) och Fredrik Berglund/Stefan Ishizaki (08).

Tyvärr räckte det inte att Avdic nätade. I andra halvlek jagade Eleganterna ett ledningsmål som aldrig kom. Frustrationen bland Guliganerna växte ju längre matchen pågick då Elfsborg trots spelövertag inte kunde göra mål. Ramsor om att ”våga skjuta, det är tufft att göra mål” ljöd enträget och många besvikna röster hördes efter slutsignalen som undrade hur man kan sumpa så många chanser.

Att den så kallade niopoängsveckan bara slutade med sju poäng var en klar missräkning för de flesta. Att dessutom både Lucic och hans ersättare Martin Andersson skadade sig i matchen leder till frågan hur Magnus Haglund ska formera backlinjen inför mötet med Malmö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela