Guliganerna

Guliganerna

Poängräddaren Denni Avdic, Matchrapport Häcken-Elfsborg

När Elfsborg ställs mot Häcken pekar historiken på oavgjort resultat. Så även denna gång i en match som länge såg ut att sluta mållös men som tände till i slutminuterna. Tacka Denni Avdic för att det blev poäng på Hisingen.

[more]

Häcken 1 – 1 Elfsborg

Mitt upp i Europaspelet med fjärran resmål och respektingivande motståndare ska serielunken i Allsvenskan dessutom klaras av och för dagen lyckades Eleganterna inte ladda om efter kämpainsatsen i Italien.

Det var tunga ben och trötta sinnen på plan och ett svagare intresse än normalt bland supportrarna. Den av Guliganerna anordnade bussresan hade endast lockat ett trettiotal, ett antal som kan förklaras dels av närheten till Göteborg så många åkte på egen hand, dels av det faktum att några av Italienresenärerna knappt hunnit till Sverige innan matchdagen.

Trots att få åkt med bussen till Götet var det ändå gott om Elfsborgs-supportrar på plats och hemmaklacken överröstades med enstaka undantag hela matchen. Som vanligt tog det en stund innan det sjönk in att di våra för dagen spelade i rött. Då tog det traditionsenliga skanderandet av ”vi är bästa gulsvarta laget” fart.

Det märktes tidigt att spelarna inte orkat ladda om efter urladdningen i Italien och kontrasten matcherna emellan var uppenbar. Ena dagen spel inför cirka 35000 personer i nära 30 gradig hetta, nästa inför en tiondel så många på ett molnigt Hisingen.

Tempot var långsamt och Häcken tog kontroll över matchen i ett tidigt skede. Redan efter fyra minuter rullade bollen upp bakom Christiansens nacke och in i mål men det blev bortdömt. Häcken fortsatte pressa första halvlek men fick i övrigt inte till några riktiga chanser. Fram till paus skapade Eleganterna däremot ingenting och bollen verkade svårkontrollerad.

När andra halvlek sparkades igång märktes frustrationen på bortaläktaren när ”allt vad vi ber om, ge oss ett mål” och ”våga skjuta, det är tufft att göra mål” började höras.

Om nu offensiven för dagen saknades så kändes återigen defensiven väldigt stabil fram tills att otursdrabbade Jesper Christiansen ännu en gång skadades och tvingades till byte 59 minuter in i matchen. Inbytte Ante Covic fick se bollen rulla in i mål minuter senare men än en gång dömdes det bort, nu på grund av offside.

När James Keene byttes in mot slutet av matchen hoppades nog mången Elfsborgare på ett kvickt anfall från engelsmannen. Tyvärr blev det ett kollektivt ”aj” från klacken stället för måljubel när Keene fastnade i en grästuva och tvärstannade i en situation som såg ordentligt smärtsam ut.

Det började mer och mer kännas som en match som troligen skulle sluta mållös. Då fick Häcken till sitt tredje gången gillt, när bollen hittade nätet i nittionde minuten. Ridå trodde nog de flesta men inte Denni Avdic.

Två minuter in på tilläggstid tog Amadou Jawo säkert tog emot bollen, passade vidare till Avdic som nätade för sjuttonde gången i årets allsvenska. En poäng som sedd till matchutvecklingen och statistiken var välkommen men kanske inte helt rättvis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela