Guliganerna

Guliganerna

Regnet öste ner och målen trillade in, matchrapport Elfsborg – AIK.

Regerande mästarna kom till Borås Arena och fick se sig överkörda av ett sprudlande Elfsborg

[more]

Elfsborg 4 – AIK 0

Visst är det typiskt, råkar Borås visas i nationell teve då regnar det. Mötet med regerande mästarna AIK bevakades av Canal Plus och regnet det bara öste ner.

Ett antal Guliganer hade ändå trotsat vädret och marscherat genom stan från uppladdningen på Lilla Bränneriet. Väl inne på arenan möttes publik och spelare av ett tifo signerat GTS.

Efter föregående match, den borta mot Mjällby, fanns det många Guliganer som var besvikna på spelarnas inställning och avsaknaden av kämpaglöd. Detta reflekterades i tifot, lodräta fält i gult, svart och vitt med uppmaningen ”kämpa, kämpa, kämpa” under.

Före avspark rådde en viss oro i publiken då man fått reda på att inte nog med att Martin Andersson och Teddy Lucic fortfarande saknades, nu hade dessutom Anders Svensson fått lämna återbud. Ny i startelvan, Anton Lans. En debutant de flesta fans aldrig ens hört namnet på före matchstart.

Om det var tifots förtjänst eller inte ska vara osagt men nog hade något ändrats. Eleganterna kom ut på plan laddade och löpvilliga. Man sprang ifrån motståndarna, gick på skott och snurrade upp försvaret. Det var anfallsfotboll av roligaste sort och det gav snabbt utdelning.

Redan i den femte matchminuten fick Denni Avdic till en drömträff på volley och bollen dundrade in vid högerstolpen. Bruten näsa eller ej, Avdic satsade stenhårt från början och visade ingen rädsla trots att han spelade utan ansiktsskydd.

En kvart efter Avdic volley utökade Elfsborg ledningen genom mål av Martin Ericsson. Att det dröjt ”så länge” berodde inte på bristen på anfall utan tillfälligheter. Som matchen utvecklade sig kunde det lätt ha slutat med mångdubbelt fler mål än vad som gjordes.

AIK var försvagat och utan självförtroende från start och inte blev det bättre i femtiofjärde minuten då lagets Per Karlsson drog på sig en målchansutvisning och tvingades av plan.
Fram till straffpunkten tågade säkre Avdic och satte lika iskallt som senast mot Malmö straffen utom räckhåll för målvakten.

Målskyttet avslutades av inhoppande Amadou Jawo som endast varit på plan i några minuter då han i den sextiotredje fastställde slutresultatet 4-0.

Publiken var även den på bästa humör och för en gångs skull hängde en stor del av långsidan på när Guliganerna startade växelsång mellan läktarna. Däremellan klappades och sjöngs det riktigt bra både i klacken och bland övrig publik.

Sen kan man fundera om vi verkligen var så bra som resultatet säger? Nja, kanske inte. Snarare blev det fort ganska uppenbart att AIK verkligen är ett lag i kris och ett långsammare motstånd har vi nog inte mött denna säsong. Däremot måste man ge spelarna högsta betyg för förbättrad inställning. Äntligen syntes den kämpaglöd som saknats i vissa matcher förut och Eleganterna briljerade på alla positioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela