Guliganerna

Guliganerna

En handfull tappra… Matchrapport IF Elfsborg – Gefle IF

Att det är lätt att stötta sitt lag i medgång är ju självklart. Uppenbarligen är det svårare att ta sig till Borås Arena när det går sämre. Synd för de som inte dök upp mot Gefle då Eleganterna bjöd på finlir och en övertygande 3-0 seger.

Allsvenskan omgång 28

IF Elfsborg 3 – 0 Gefle IF

En dimmig oktober-söndag när guldchansen försvunnit och cupäventyren är över för i år tydde på att fotbollsfesten senast mot Helsingsborg inte skulle upprepas, i alla fall inte på läktarna.

Inför matchen hade man från Elfsborgs håll jobbat hårt för att skapa publiktryck. Dels genom att flera ungdomsföreningar hade bjudits in att se matchen till specialpris, dels genom upprepningen av förra årets tjejevenemang. Att publiksiffran nått meddelade 8825 verkar ändå otroligt. Att så många biljetter faktiskt sålts i förköp visar ju att folk tydligen inte bryr sig om att gå på matchen till slut när de så kallade resultaten uteblir.

Lite tråkigt för GTS som för dagen jobbade med insamling till sitt fortsatta arbete. Före avspark gick killarna runt med insamlingshinkar och bad om tillskott till kassan efter ett par imponerande tifon under säsongen. Några insamlade kronor blev det så klart men att fler besökare skulle ha gett mer pengar är ju ingen otrolig tanke.

När domaren blåste igång matchen var det som sagt glest på läktarna. Detta i sin tur ledde i och för sig till att de få tappra som faktiskt sjöng hördes desto mer. En motståndarklack saknades för dagen så någon kamp om läktarna blev det inte.

En liten klackkärna på Elfsborgsläktaren kunde göra sig hörd över hela arenan. Sångerna hördes tydligt ända bort till långsidans sektioner närmast Knallelandsläktaren. Bäst för dagen, ”Vi är Elfsborg” som ljöd klart och tydligt under en längre period.

Viktigt dessutom att man svarar på ropen från barnen på Knallelandsläktaren. Efter ett par försök så svarade klacken, till ungarnas glädje och sittplatspublikens applåder. Att ”andra sidan är ni klara” inte är en vidare häftig eller unik ramsa är inte poängen, huvudsaken är ju att man uppmuntrar försöken till läktarsång. Bland barnen där finns kanske en och annan framtida Guligan.

Före match fanns nog en nypa tvivel gällande lagets chanser mot Gefle efter de senaste insatserna, även bland de mest inbitna supportrar. Tvivel som di Gule rådde bot på redan i första halvlek då man skapade chans efter chans och inte minst mål.

Att det finns en charm med nagelbitare och täta matcher med många mål åt båda håll tycker nog många fotbollsfantaster. Att kunna stå utan nervositet och se sitt lag vinna en övertygande 3-0 seger känns å andra sidan inte dumt det heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela