Guliganerna

Guliganerna

Fall på eget grepp för Halmstad, reserapport Halmstad – Elfsborg

2010 års match gick till historien som en av de blötaste tillställningarna någonsin på (s)Örjans Vall. Årets upplaga lär bli ihågkommen av helt andra anledningar. När matchen blåstes av efter en hel evighet hade Eleganterna vänt underläge till seger i matchens 96e minut.

Allsvenskan omgång 17

Halmstad BK 1 – 2 IF Elfsborg

 

Efter en lite trög start hade anmälningarna rasat in till årets stora sommarresa, den till Halmstad. Över hundra personer hade anmält sig till bussarna och vid två-tiden rullade den sedvanliga dubbeldäckaren in på Ryavallens parkering, tätt följd av ”lyx-bussen”.

Veteranerna i klacken samsades med det yngre gardet i dubbeldäckaren, i vad som antagligen utvecklades till partybussen. På ”lyx-bussen” blev det lugnare och tiden spenderades med att diskutera några av resenärernas tripp till Europa League matchen i Litauen tidigare i veckan. Bilderna från resan tydde på att det varit fullt ös medvetslös som gällt under veckan, kanske tur då att dagens tripp blev av den lugnare sorten.

I höjd med Varberg kändes det som att vädret tänkte bli en exakt repris av fjolåret med konstant ösregn dagen igenom. Bussvärd Sjölin hade dock förutspått solsken och fick faktiskt sin önskan uppfylld, i alla fall en stund. På plats vid Lilla Torget, på The Bulls, var det dags för uppladdning och hela den stora uteserveringen fylldes snabbt upp av gulsvarta sympatisörer, såväl från bussarna som privatresenärer. Solen bröt sig igenom molnen och att det skulle bli en bra kväll trodde nog de flesta.

I gemensam trupp var det så dags för marsch till arenan och denna flöt på snabbt och smidigt. Väl där kom dock dagens första tråkiga överraskning, matchen var uppskjuten till obestämt klockslag eftersom gräsmattan skulle klippas. Nog för att alla trivdes i Halmstad och att vädret var okej för tillfället men fler än en gulsvart supporter drog en djup suck i det läget.

Alla sektioner på bortastå var öppna för dagen och rejält med folk hade slutit upp för att stötta di Gule. Stämningen var dock inte på topp, det stora antalet supportrar till trots. Förseningen, om än inte långvarig, gjorde sitt till och inte blev det bättre av att Halmstad efter en försvarstabbe fick till ett ledningsmål.

På himlen syntes ett enormt regnmoln av den kolsvarta sorten svepa in och för den vidskeplige såg det väl inte ut som ett positivt tecken. Då vände det, det mörka molnet svepte förbi Örjans Vall under halvtidsvilan utan att lämna en droppe efter sig och när andra halvlek sparkade igång blev det genast roligare för de med gulsvart hjärta.

När Elm kvitterade i den 47e minuten var glädjen stor, hur den var i den nittiosjätte minuten vid segermålet går knappt att beskriva i ord. Att det faktiskt fortfarande var match, att bollen faktiskt gick i mål och att Eleganterna därigenom tog ännu en trepoängare var närmast obegriplig när klockan tickat så långt. Glädjen under hemresan var påtaglig och bussvärd Sjölin passade till och med på att framföra sin nyskrivna låt, tillägnad Niklas Hult.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela