Guliganerna

Guliganerna

Favorit i repris, reserapport GAIS – Elfsborg

ÄNTLIGEN! Efter sju sorger och åtta bedrövelser kom så den efterlängtade bortasegern. Precis som ifjol lyckades Eleganterna överlista GAIS, detta efter två identiska straffar slagna av Lasse Nilsson.

Allsvenskan omgång 6

GAIS 0 – 2 Elfsborg

Före avresa hade man bjudit in till grillning i villan och flera fans slöt upp i vårvärmen. Vid femtiden rullade sedan två bussar med närmare hundra resenärer mot Götet.

Väl på plats vid ”hoppborgen” följde visitering av det noggrannare slaget. Killarnas tejprullar fick absolut inte komma in enligt den ena vakten, detta trots protester om att sådana till och med godkänts i det strikta Italien. På något vis slank lite tejp igenom i alla fall och bortasektionen kunde dekoreras i de ädlaste färger.

Flera supporters hade åkt på egen hand till Göteborg så bortastå fylldes på i rask takt. För dagen verkade det även vara många ”fotbollsturister” på plats. Av de förvirrade uppsynerna att döma går de nog inte på fotboll speciellt ofta, extra kul då att man väljer att stå på Elfsborgssektion.

Så sparkade matchen igång och vilken inledning det skulle komma att bli. Di Gule började med anfall åt bortastå till, och tur var det. Redan ett par minuter in petade Anders Svensson bollen i mål efter hörna men målet underkändes tyvärr på grund av offside. Detta var dock bara början på en Elfsborgsdominerad halvlek.

När Johan Larsson revs ner i straffområdet minuten senare stegade Lasse Nilsson målmedvetet fram och placerade bollen i målvaktens högra hörn. För andra bortamatchen i rad ledde man så efter fem minuter. Men till skillnad från senast, mot Kalmar, lyckades Eleganterna denna gång förvalta sin chockstart.

Gaisarna hängde inte med i första halvlek även om man gjorde tappra försök. Faran med snabbspringande Niklas Hult hade man uppenbarligen förstått då han punktmarkerades från start. Därför var det kanske inte så konstigt att han blev näste man att bli liggande i straffområdet. Med 39 minuter spelade klev Lasse Nilsson än en gång fram till straffpunkten och satte iskallt en identiskt straff.

Resten av matchen tedde sig förhållandevis händelselös med Elfsborgsögon sett. GAIS arbetade sig in i matchen i andra halvlek och pressade på för en reducering men Ante Covic i mål stod rätt placerad varje gång.

Glädjen bland fansen var uppenbar och sångerna ljöd klart på en nästan halvfull arena. Drygt 7500 hade tagit sig dit och som sången säger, det kändes som om det var bara boråsare. Favoritramsan för dagen, ”GAIS är Elfsborgs farmarlag”, en fyndig iakttagelse som sjöngs upprepade gånger mot slutet av matchen.

När matchen blåstes av kunde man med glädje notera att årets första bortaseger var bärgad, liksom att laget hållit nollan för andra matchen i rad. Dessutom kunde man återigen konstatera att sektion A på Gamla Ullevi nog har sämst sikt i hela Allsvenskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela