Guliganerna

Guliganerna

I trevligt sällskap blir förlusten mindre tung. Reserapport IFK Norrköping – IF Elfsborg

Årets sista resa blev på alla sätt utom resultatmässigt en trevlig tillställning. Visst känns det surt att kampen om stora silvret kanske gled Eleganterna ur händerna. Men förhoppningsvis innebar Pekings seger att det även nästa år väntar en resa till Norrköping.

 

Allsvenskan omgång 29

IFK Norrköping 2 – 1 IF Elfsborg

 

Planerna på en organiserad övernattningsresa gick om intet men det hade trots allt varit några gulsvarta som begett sig upp till Norrköping redan tidigare under helgen. På söndags morgonen var det dock dags för den större massan att kliva på bussarna för årets sista bortaresa.

Tydligen var det lite för tidigt för vissa som irrade runt både i villan och på motorvägen innan bussarna kunde styra ur Borås. Väl på väg förflöt resan lugnt. Ivan utsåg sig själv till kioskansvarig men hans försäljningstaktik och prissättningen var ordförande Hultin aningen tveksam till.

Förutom kiosksortimentet passade man även på att visa upp de senaste tillskotten i souvenirutbudet. Nyheten, kapsylöppnare, var det många som var intresserade av och Hultin skötte försäljningen. Ett klassiskt försäljningsknep myntades fort, köp en för 30 eller 3 för hundra. Att ingen nappade på det?

I Ödeshög blev det dags för lite bensträckare medan vår busschaufför passade på att fylla upp bränsledepåerna. En nätt liten tankning på sisådär 5500 kronor gör ju att en vanlig bil känns väldigt billig att fylla upp.

Matchtippande hann man också med på vägen upp. Ordföranden hade planer på att introducera nya regler. Tips på Elfsborgsvinst skulle fortfarande kosta en tjuga medan priset för ett tips på förlust skulle tredubblas. För att få resenärerna mer patriotiska kanske? Återstår väl att se om det blir nästa års regler som utformas som så.

Väl framme i Norrköping stannade bussarna till vid Snap Inn Bar. Här följde gemensam uppladdning med Peking fansen under ett par trevliga timmar. Återigen bevisades det att man kan umgås även över klubbgränserna.

Otäckt blev det ändå en stund när en di våra helt plötsligt ramlade ihop och sjukvårdare fick tillkallas. Killen ska ha fått stanna på sjukhuset över natt för fortsatta undersökningar men förhoppningsvis repar han sig snart.

När uppladdningen avrundats blev det dags för gemensam marsch mot Nya Parken. Väl framme delade gruppen upp sig, några gick mot hemmaklacken medan resterande fortsatte till bortasektionen.

Har man inget planerat tifo med sig så tager man vad man haver var devisen bland de gulsvarta supportrarna. Och vips så gjordes gratis konfetti av de fritt utdelade matchtidningarna.

Före avspark höll sedan Peking fansen upp en banderoll som möttes av applåder och visslingar från Guliganerna. Texten ”För Peking och Elfsborg är inte som dom andra” var ännu ett bevis på det goda samarbetet föreningarna emellan.

Ännu en banderoll hölls upp i halvtid då man från Peking-håll passade på att uppmärksamma Yellow Fantics tio års jubileum. ”Tio år av stolthet och passion. Grattis Yellow Fanatics” ljöd budskapet.

Om matchen i övrigt finns inte mycket att tillägga. Elfsborg spelade utmärkt första halvtimman. Sedan började tydligen diverse magar att spöka och när spelet blev lidande tog Norrköping chansen att smälla in två mål inom loppet av ett par minuter. Närmare än Stefan Ishizakis reducering kändes det väl tyvärr knappast som om Eleganterna skulle komma under matchen.

Att Peking genom segern i princip säkrat nytt allsvenskt kontrakt var väl det enda positiva med resultatet. I och med resultatet i parallellmatchen, AIKs seger över Häcken, blev ju i och för sig topp tre platsen och därmed Europa nästan garanterad. Såvida inte Malmö tar in typ sex poäng och 12 mål i sina resterande matcher.

Årets sista hemresa blev ganska städad. Mest högljudd var, inte helt oväntat Lennart Lente Persson. Serenaden till Buss-Andreas om ”en busschaufför, en busschaufför” såg ut att vara mycket uppskattad…

Så var resesäsongen 2011 alltså över och fem månader väntar innan det blir dags att ge sig ut på vägarna igen. Såvida inte vår bloggares planer på en vinterresa utvecklas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela