Guliganerna

Guliganerna

Pigga spelare och trötta fans, matchrapport Elfsborg-Mjällby

Efter ett kort EM-kvalsuppehåll var det äntligen dags för Allsvenskan att köra igång igen och den gjorde det på bästa tänkbara sätt. Det blev målfest i strålande väder inför ganska välfyllda om än lågmälda läktare.

Allsvenskan omgång 11

Elfsborg – Mjällby 4-0 (1-0)

För många Guliganer hade sporthelgen inletts på bästa sätt redan under lördagen då sommarens stora begivenhet, fotbollsturneringen, ägde rum. Nu var det dock tillbaka till allvaret. Det allsvenska uppehållet hade på något sätt känts oändligt mycket längre än de dryga två veckor som faktiskt passerat sedan senaste matchen och många supportrar kändes väldigt taggade på förhand. Vid matchstart kunde snabbt konstateras att ingen rekordpublik lockats till arenan, därför var det anmärkningsvärt att dagens publiksiffra blev så hög som 9264.

Åskådarantalet till trots, intrycket av de första tjugo minuterna var sömnigt så väl på plan som på läktarna. När Stefan Ishizaki assisterad av Niklas Hult spräckte nollan i den tjugofemte minuten inleddes en något bättre period såväl i spelet som i läktarstödet. Det blixtrade dock aldrig riktigt till och fram till halvtid hände inte mycket mer noterbart.

I andra halvlek blev det desto bättre fart på plan och samtliga Eleganter vässade sitt spel. Försvaret hade kanske ingen tuff dag på jobbet men gjorde en stabil insats samtidigt som pressen framåt ökade avsevärt. Ishizaki fortsatte att spela övertygande och Daniel Nordmark, som inlett matchen ganska osynligt, lade in en extra växel när han prickade in såväl 2-0 som 3-0. Att James Keene dessutom fick göra ett inhopp som resulterade i 4-0 var en kul avslutning på en match som tände till ordentligt först efter paus.

Det samma kan tyvärr inte sägas om kampen på läktaren. För andra matchen i rad var det bedrövligt tyst på läktarna och klackens insatser, hur tappra de än månde vara, räckte inte långt. När klackkärnan väl sjöng hördes sången klart och tydligt över arenan MEN det kändes glest mellan visorna. De vanliga fyndigheterna om Hults snabbhet och Nilssons hemort uteblev och uppslutningen under sångerna var sämre än vanligt. Inget ont ord menas mot de få tappra som faktiskt sjöng men ska det bli någon stämning måste fler på Elfsborgsläktaren uppmanas att sjunga samtidigt som mer initiativ till växelsång mellan läktarna måste tas.

Till sist tre trevliga noteringar från matchen, för det första fick Rikard Yarsuvat göra allsvensk debut och många supportrar kommer nog att hålla ett extra öga på den unge talangens fortsatta framfart. För det andra bör nämnas att Elfsborgs ordförande Bosse Johansson i sin krönika i matchprogrammet pekar på guliganernas stöd framförallt i motgång som en sak att minnas från säsongsinledningen. Ett bevis på att Guliganernas arbete noteras och uppskattas även inom klubbledningen. Avslutningsvis måste så klart nämnas att i och med dagens trepoängare klev Eleganterna upp i serieledning i den haltande tabellen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela