Guliganerna

Guliganerna

Tre poäng är allt som räknas, matchrapport Elfsborg – Norrköping.

Den här säsongen har målmässiga underlägen på hemmaplan inte varit någon ovanlighet. Glädjande då att kunna konstatera att Eleganterna än en gång vände och vann. Tredje raka vinsten och tre nya, viktiga poäng.

Allsvenskan omgång 7

Elfsborg – Norrköping 2-1 (0-0)

Före matchen hade det snackats mycket om vänskapen över klubbgränsen och det var tydligen dagens heta story också, för på plats vid Gula Villan dök inte bara supporterpolisen upp utan även studio Elfsborg och Sveriges Radio Sjuhärad samt diverse andra typer. Tyvärr, får väl sägas, kunde inte fler än fyra Peking fans ta sig ner i tid till uppvärmningen.

Guliganer var det däremot gott om. Det soliga vädret lockade mången supporter till villan för en korv eller burgare tillsammans med likasinnade. Spontanfotboll och avslappnad förväntan präglade den fina eftermiddagen.

Väl på plats på arenan märktes den positiva andan redan före avspark. Till skillnad från på andra orter, där före detta spelare buas när de återkommer som gästande lag, applåderades ex-Elfsborgarna av hela publiken som bestod av cirka 9500. Antalet åskådare tog sig inte över 10-tusen strecket den här gången men siffran var ändå en bidragande orsak till det fina snittet så här långt.

Då GTS inte anordnat något större tifo för dagen blev det istället Daltorpskolan som stod för arenainramningen med sitt bidrag i skolornas tifo-tävling. Budskapet, att pokalen ska hem, kunde alla Elfsborgsvänner applådera.

Sättet som första halvleken utspelade sig på gjorde emellertid att sådana förhoppningar kändes långt från realistiska. Det var ställningskrig med halvdana chanser för båda sidor men utan den tydliga udden för något av lagen. Resultatet i halvtid, mållöst, var sett till spelbilden ingen chock även om några supportrar muttrade om dåligt spel, för mycket felpass med mera.

Sångerna ljöd trots detta högljutt från Elfsborgsläktarn. För dagen sjöngs så klart om att ”Elfsborg och Peking är inte som dom andra”. Dessutom hördes nya favoritvisan, den om Niklas Hults snabbhet. Tystnaden blev dock total när Norrköping, på sin första hörna, lyckades spräcka Ante Covic nolla. Målet var uppenbarligen så oväntat att hemmapubliken knappt fick ur sig en ledsen suck.

Detta visade sig vara precis vad matchen behövde, i underläge ryckte spelarna upp sig och när Lasse Nilsson framspelad av Stefan Ishizaki kvitterade, vaknade publiken till igen. Med dryga kvarten kvar kom Anton Lans och Johan Sjöberg nedsläntrandes till klacksektionen och trots sina dåliga knän var Sjöberg inte sen att hoppa upp på staketet för att till klackens glädje leda en sång.

I den åttiofemte minuten satte äntligen Niklas Hult ledningsmålet. Han fastställde därmed slutresultatet, 2-1, och publiken visste inte till sig. Så fick en medelmåttig match ett riktigt skönt slut och viktigast av allt, di Gule tog sig efter kvällens trepoängare upp på andra plats i den allsvenska tabellen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela