Guliganerna

Guliganerna

UPPROP: Tillsammans kan vi göra drömmar till verklighet!

Låt oss arbeta för att vi ska bli över 10 000 personer på Borås Arena i hemmapremiären 4 April. I Älska Elfsborg-kampanjen har 3000 personer anmält sig och vi vet att det finns tusentals till med hjärtat på rätt ställe. Se till att vara på plats och sprid budskapet bland alla du känner, tillsammans blir vi en enorm kraft för IF Elfsborg.

För att markera att vi börjar vandringen på en ny säsong arrangerar vi en marsch från Stora Torget till Borås Arena inför matchen. 17.30 samlas vi likt aldrig förr, gammal som ung på Stora Torget för att göra ett avstamp. Det ska synas överallt att våren är här och att IF Elfsborg spelar hemmapremiär….

[more]

Vi närmar oss allsvensk hemmapremiär säsongen 2011. Vi har fem år av medaljer i ryggen samtidigt som förhoppningar men även krav inför framtiden växer. Vi är många som så gärna vill återuppleva guldet 2006 och inte mycket annat än den ädlaste valören är gott nog. Låt oss för några minuter stanna upp och ta en titt tillbaka i vår historia. Det som bidragit till att forma oss till det vi är idag.

Tänk om du fick möjligheten att resa tillbaka i tiden till hösten 1995 och Rimnersvallen. IF Elfsborg har precis förlorat mot IK Oddevold som är klara för allsvenskt spel. Elfsborg missar därmed kvalplatsen och tvingas till ännu ett år i söderettan. 1996 kommer därför att bli år nio i det som är bland föreningens tyngsta perioder någonsin. Mer än en gång har olyckskorparna kraxat kring vår förening.

Tänk om du fick möjlighet att gå fram till någon av alla spelare, ledare eller supportrar som med tom blick tittar ut i höstrusket. Du går fram och berättar att redan nästa höst kommer IF Elfsborg att återvända till Allsvenskan. Flera unga duktiga spelare i truppen kommer att gå en ljus framtid till mötes med landskamper och proffskontrakt. IF Elfsborg kommer åter likt våra fornstora dagar att erövra titlar och få nya hjältar att tala om. Du säger att om 15 år kommer ingen att minnas dagsländan IK Oddevold när IF Elfsborg på nya Borås Arena tar emot ännu en europeisk toppklubb. Kanske kommer det du säger att avfärdas som naivt struntprat. Men kanske kommer någon att le och våga drömma sig bort mot en ljusare framtid.

Vår resa de senaste 15 åren är lång men präglas av beslutsamhet och vilja att med egen kraft förändra vår situation. IF Elfsborgs identitet har blivit “utmanaren” i svensk fotboll. Den smarta föreningen som med stort hjärta konkurrerar med självskrivna storklubbar från större städer. Vi har genom åren visat att vi på egen hand klarar av att förändra vår situation genom att strunta i vad andra säger och målmedvetet tro på oss själva. Att tillsammans arbeta för att göra drömmar till verklighet.

När vi går in i säsongen 2011 är det viktigt att inte tappa fotfästet utan bekräfta vad det är som gör IF Elfsborg unikt. När vi använder devisen “vi tillsammans” är det en påminnelse om att varje enskild spelare, anställd, ideell ledare, supporter och sponsor har en viktig plats i föreningen. Vi är inte starkare än vår svagaste länk men med uppslutningen från alla som älskar Elfsborg besitter vi en enorm kapacitet när vi arbetar tillsammans.

Hemmapremiären 4 April, IF Elfsborg – BK Häcken är första steget på en säsong där vi har alla möjligheter att lyckas. Speciellt om vi redan från början kan hitta det rätta flytet och få marginalerna med oss. Vi vill hitta den unika känslan där spelare och supportrar blir en enhet, där ingen ska komma och hämta något mot oss. För att skapa bästa möjliga förutsättningar går vi ut med ett upprop till alla Elfsborgare:

Låt oss arbeta för att vi ska bli över 10 000 personer på Borås Arena i hemmapremiären 4 April. I Älska Elfsborg-kampanjen har 3000 personer anmält sig och vi vet att det finns tusentals till med hjärtat på rätt ställe. Se till att vara på plats och sprid budskapet bland alla du känner, tillsammans blir vi en enorm kraft för IF Elfsborg.

För att markera att vi börjar vandringen på en ny säsong arrangerar vi en marsch från Stora Torget till Borås Arena inför matchen. 17.30 samlas vi likt aldrig förr, gammal som ung på Stora Torget för att göra ett avstamp. Det ska synas överallt att våren är här och att IF Elfsborg spelar hemmapremiär.

Låt oss aldrig sluta drömma. Tillsammans kan vi göra drömmar till verklighet.

Undertecknade

Ordförande: Bo Johansson

Klubbchef: Stefan Andreasson

Lagkapten: Martin Andersson

Guliganerna: Anders Hultin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela