Guliganerna

Guliganerna

LikaOlika – För en inkluderande supporterkultur!

11049529_10152869136566847_4252781941766837266_o

Hjälp oss samla in pengar till 50 seriebiljetter!

Guliganerna och Borås Tillsammans kan stolt presentera projektet LikaOlika. IF Elfsborg och Guliganerna jobbar alltid för en välkomnande och inkluderande supporterkultur där vi tar emot folk oavsett supporterbakgrund. I detta projekt kommer vi jobba ännu mer aktivt för att bjuda in folk till vår verksamhet.

Vad innebär det rent konkret?

Under 2015 samarbetar vi med Borås Stad för att nå ut till nyanlända flyktingar, främst ifrån Syrien. Vi vill använda IF Elfsborg och fotbollen som ett hjälpmedel för att göra vardagen enklare för dessa personer. Fotbollen är världens största sport och något många kan prata om, vart man än kommer ifrån. Vi tror att detta kan ge dessa personer en gemenskap och plattform där de kan lära sig prata svenska och få vänner som underlättar deras vardag.
smsVad kommer hända?

Vi kommer aktivt bjuda in folk till vår verksamhet och vi kommer tillsammans jobba för att dessa personer skall kunna gå och se på IF Elfsborgs matcher. Vi kommer också vara med och marknadsföra Borås Stads fadderverksamhet, där Guliganerna och Borås Tillsammans i år agerar som en enda stor fadder. Läs mer om Borås Stads fadderverksamhet här.

Vad kan du göra? 

29 april  mot Kalmar FF är första matchen där vi bjuder in dessa personer på match. Vi har tillsammans med IF Elfsborg kommit fram till ett pris på 25.000 för 50 seriebiljetter som vi vill samla in till denna match. Hjälp oss att göra detta möjligt genom att skänka pengar!

Hur går insamlingen till?

Vår insamling kommer styras ifrån vår insamlingssida på föreningsinsamling.se som ni hittar här. Målet är som sagt 25.000 kronor, för då täcker det kostnaderna för 50 seriebiljetter. Om vi lyckas med vårt mål att köpa 50 seriebiljetter så kommer ev. överskott gå till andra insatser där vi jobbar för en mer inkluderande supporterkultur.

Vi kommer också ha insamlingar vid någon match och vid Borås Tillsammans olika aktiviteter.

Vad kommer seriebiljetterna gå till?

Först och främst kommer biljetterna gå till personerna i detta projektet. Vi har i ett första steg cirka 30 personer vi skall hjälpa via Borås Stads fadderverksamhet, som kan utökas under året.

Resterande biljetter kommer gå till socialt utsatta personer. T.ex. familjer som har det knapert ekonomiskt eller boenden för ensamkommande flyktingbarn. Vi får hjälp av Vi Tillsammans och Borås Stad att hitta personer som vi kan hjälpa.

Detta är något som möjliggörs via ett bra samarbete med IF Elfsborg och Vi Tillsammans, som vi är oerhört tacksamma över.

Vill du sponsra en större summa?

Vi tar tacksamt emot större summor ifrån privatpersoner eller företag. Vill ni göra detta, kontakta Glenn Holvik på 0706193457 eller maila glenn.holvik@guliganerna.se

Detta är vi som gör detta möjligt:

Borås Tillsammans

Guliganerna

LikaOlika

Elfsborg

Borås Stad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela