Guliganerna

Guliganerna

LikaOlika 2016

LikaOlika2016Omslagsbild

383_54151911120_422_n[1]LikaOlika säsongen 2016!  

För en inkluderande supporterkultur

I början på säsongen 2015 drog Guliganerna i samarbete med IF Elfsborg och Borås Stad igång projektet LikaOlika. Under förra året tog vi många steg mot en mer inkluderande supporterkultur och belönades, tillsammans med andra liknande projekt, för Allsvenskans stora hjärta av magasinet Offside.  Första säsongen kan inte sammanfattas med annat än ett ord – succé!

Nu höjer vi ribban inför andra året, vi har som första målsättning att nå förra årets 45 000 kr! Med den summan kan vi köpa in seriebiljetter och låta 75 personer varje match nyttja dem. 25 fasta platser till flyktingar via Borås Stads fadderverksamhet och 50 biljetter med möjlighet att ansöka om för ändamål som stöttar ekonomiskt och socialt utsatta personer.  Det kan vara boenden, föreningar, skolklasser, fritidsgårdar eller enskilda familjer som ansöker om biljetter.

Vill du bidra?

SMS

100 kronor: Smsa “Bidra 100 LIKAOLIKA” till 72 672

200 kronor: Smsa “Bidra 200 LIKAOLIKA” till 72 672

300 kronor: Smsa “Bidra 300 LIKAOLIKA” till 72 672

Kreditkort

Klicka här för att betala med kreditkort

Swish:

Swisha till 123-378 58 13 och märk betalningen med “LIKAOLIKA”.

PlusGiro:

Betala till plusgiro 629 05 39-3 och märk betalningen med “LIKAOLIKA”.

Månadsbetalning:

Klicka här för att bidra till LikaOlika varje månad

Läs mer om LikaOlika i media

Samarbete med Lika Olika-metoden

likaolika-logo[1]Metoden Lika Olika är unik och är utvecklad under 10 års omfattande studier och intervjuer av grundaren Mary Juusela som arbetar mot främlingsfientlighet och utanförskap. Som enda person i världen som har gått in på djupet i utanförskapet och främlingsfientligheten vad gäller 700 svenska adoptivfamiljer har hon fått den kunskap som idag kan användas i attitydförändringen kring all sorts utanförskap. Metoden är även kopplad till såväl medicinsk som barnforskning.

Samarbetet med Lika Olika-metoden nytt inför säsongen 2016 och vi kommer bland annat arrangera en föreläsning i Borås under året.

Läs mer om Lika Olika-metoden här.

Samarbete med Borås Stad

boras_stad11[1]Arbetet startades som ett initiativ ifrån Borås Stad inför säsongen 2015 och vi är glada att kunna fortsätta samarbetet under 2016. Vi samarbetar med Fadderverksamheten som hjälper oss med kontakter och att hitta 25 personer som vår förening kan vara fadder åt.

Under 2015 var även Borås Stad med i arbetet att dela ut biljetter och hitta grupper/personer som kunde behöva uppmuntran.

Läs mer om Borås Stads fadderverksamhet här.

Samarbete med IF Elfsborg

3RKnaGto[1]IF Elfsborgs verksamhetsområde Vi Tillsammans har hjälpt LikaOlika och Guliganerna redan ifrån start. Vi får ett rabatterat pris på biljetterna och IF Elfsborg har via sina kontakter och hjälpsamhet varit starkt bidragande till arbetets succé.

Under 2015 fick även LikaOlika hjälp av Klas Ingesson-stiftelsen som drivs av IF Elfsborg.

Läs mer om IF Elfsborgs verksamhetsområde Vi Tillsammans här.

Informationsfilm om fadderverksamhet

Mer info om LikaOlika finns på www.guliganerna.se/likaolika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela