Guliganerna

Guliganerna

En söndag i Ödeshög 2.0

För andra året i rad gick ”Klas Ingessons Minnescup” av stapeln i ett soligt Ödeshög och för andra året i rad (http://guliganerna.se/2017/en-sondag-odeshog/) var vi i Guliganerna på besök. Turneringen hade i år utökats med ett antal lag jämfört med förra året vilket enbart kan ses som ett tecken på att förra årets turnering blev precis så lyckad som vi kände. Cupen bär inte bara namnet Klas Ingessons Minnescup utan Klabbes anda och personlighet genomsyrar hela arrangemanget. Det är gemytligt och välkomnande utanför planen men på planerna är det fullt ös och ett enormt kämpande bland spelarna där många spelare välförtjänt fick pris som ”Matchens Kämpe”. I årets turnering gick Boråslaget Brämhult och vann P13-klassen vilket vi såklart tycker är extra roligt!

Vi i Guliganerna var uppe på söndagen och sålde tygkassar med ett Klas motiv på där intäkterna oavkortat går till Cancerfonden. Tygkassarna finns till försäljning via vår webshop och kommer även säljas i souvenirluckan på hemmamatcherna. Vi i guligan-delegationen var precis som förra året hedrade över att ha blivit inbjudna och hoppas kunna återkomma även nästa år. En liten besvikelse från förra året var att kiosken var riven och inte hunnits återuppbyggas, men det utlovades en ny ”modern” kiosk till nästa års turnering. Bara det är en anledning så god som någon att återvända nästa år!  

Vi är otroligt glada över att få vara en liten del i att cupen nu gått av stapeln två år i rad. Som talesättet säger, en gång är ingen gång, två gånger är en tradition. Vi hoppas att Ödeshög IK fortsätter arrangera cupen och att vi även i framtiden kan få vara en del av turneringen. Det är en ynnest att få besöka en ungdoms cup med barn och ungdomar fulla av energi och glädje. Det är riktig fotboll och riktiga känslor och det är något som vi stöttar alla dagar i veckan!

På återseende 2019!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela